Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

Zelf geurstokjes maken

Wat is er lekkerder dan dat je huis lekker en behaaglijk ruikt. Geurstokjes worden vaak gebruikt om het huis te parfumeren, maar zijn de geurstokjes die je in de winkel koopt wel zo gezond voor ons? In deze workshop leggen we uit hoe het echt zit en gaan we onze eigen natuurlijke geurstokjes maken waarbij je natuurlijk zelf je eigen geurvaratie kunt ontwikkelen.

Geurstokjes is eigenlijk een vreemde benaming, want het gaat om een product dat bestaat uit meer dan alleen stokjes. Geurstokjes bestaan uit een geurende vloeistof in een houder waarin een aantal stokjes worden geplaatst die de vloeistof uit de houder opnemen en vervolgens af geven aan de omringende lucht. De vloeistof van de meeste producten die onder de naam geurstokjes te koop is bestaat uit synthetische geurstoffen. Dit is ontzettend jammer, want deze staan er om bekend toxisch en kankerverwekkend te zijn. Bovendien kunnen ze leiden tot allergische reacties bijvoorbeeld in de vorm van hoestbuien of huidirritatie en hoofdpijn.

Er zijn alternatieven die beweren dat er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke geuren. Controleren of dit ook daadwerkelijk in de vloeistof zit kun je zelf natuurlijk nooit. Hier is uitgebreid chemisch onderzoek voor nodig. De parfumbranche is een vreemde wereld met veel geheimen, waardoor enig wantrouwen op zijn plaats is. Het zelf maken is dan ook een goed alternatief. Het is niet moeilijk en ook nog eens erg leuk om te doen en iets helemaal zelf met natuurlijke ingrediënten te maken. Je kunt de geurstokjes zelf gebruiken, maar zelfgemaakte geurstokjes zijn ook verrassend als cadeau aan vrienden en bekenden.

Geplande datum

Er staat op dit moment geen datum gepland.

Tijd

10.30 – 16.00 uur

KostenLocatieAanmelden/ Interessee-mail of via het contactformulier.