Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

Zeewierwandeling: Zeewieren in de Oosterschelde

Wanneer je ooit eens aan zee bent geweest, om zeewier plukkenbijvoorbeeld te gaan zwemmen of een wandeling te maken op het strand, heb je vast al kennis gemaakt met zeewier. Na een storm of bij laag water ligt het verspreid en verward op de kust te drogen en soms zelfs te rotten in de zon. Tijdens het zwemmen krioelt het als slijmerige massa langs je benen en kun je er zelfs verstrikt in raken. Wellicht heeft zeewier in het verleden dan ook geen (positieve) indruk op je gemaakt.

Inmiddels blijkt dat de mogelijkheden van zeewier legio zijn. Zo zijn zeewieren ontzettend gezond wanneer ze toegevoegd worden aan ons dagelijkse dieet. In delen van Japan bijvoorbeeld wordt het iedere dag gegeten en hier leven de oudst wordende mensen ter wereld. Ook kan zeewier een belangrijke bijdrage leveren in medicinale/ fytotherapeutische producten en huidverzorgingsproducten, kan het ingezet worden als meststof en kan het bijvoorbeeld gebruikt worden om energie op te wekken.

Zeewieren worden het hele jaar door verzameld en ieder jaargetijden kent ook weer zo zijn eigen zeewiersoorten. Ga daarom mee op zoek naar zeewier in de Oosterschelde en laat je verrassen door de variëteit. Natuurlijk is er tijdens deze wildcrafting of wildpluk wandeling ook de mogelijkheid om verse schelpdieren, zoals oesters en mosselen, te proeven.

Geplande data, tijden en locaties

Momenteel geen wandelingen gepland.

Deze ‘wandeling’ duurt ongeveer 2,5 uur.

Bij aanmelding sturen wij je een routebeschrijving naar de specifieke locatie.

Kosten Zeewierwandeling

30 euro per persoon
Dit is inclusief koffie/ thee, zeewierproeverijtje en een uitgebreide reader over het verzamelen, determineren en gebruiken van zeewier in PDF.
Deze wandeling is ook goed te combineren met de workshops Gezond met Zeewier of Medicinaal gebruik van Zeewier.

Zelf meenemen

warme kleding, eventueel regenkleding, laarzen, handschoenen, mes, schaar en eventueel een emmer om je oogst mee te nemen.

Aanmelden Zeewierwandeling

Geef je nu op via e-mail of via het aanmeldformulier.