Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

Wie is Ruby van den Heuvel

Op deze webpagina wil ik mezelf -de zeekraal zoekendrijvende kracht achter Herbiatic- graag voorstellen. Mijn naam is Ruby van den Heuvel. Ik ben overtuigd van de kracht van de natuur! En daarmee bedoel ik niet alleen de kracht van natuurverschijnselen, zoals een krachtige herfststorm die bomen met wortel en al uit de grond rukt of het uitdijen van de rivieren na heftige regenval. Ook deze verschijnselen vind ik zeer interessant, maar ik bedoel vooral de kracht die de natuur heeft op ons zelf, op ons lichaam en onze psyche.

Fascinerende kracht van de natuur

De kracht van de natuur, op zowel het lichaam als de psyche, is voor mij iedere keer weer fascinerend, verrassend en inspirerend. Ik vind wel dat we hier in de huidige maatschappij te weinig gebruik van maken. Het gebruiken van onze omringende natuur voor het gezond worden en blijven van lichaam en geest probeer ik daarom, mede door middel van Herbiatic, uit te dragen en bekender te maken.

Opleidingsoverzicht

De natuur kan zowel het lichaam als de geest genezen. Door de combinatie van gebeurtenissen en ervaringen uit mijn leven en opleidingen die ik heb gevolgd, ben ik me hier zeer bewust van geworden. Mijn belangrijkste opleidingen in dit kader zijn:
MediApis Apitherapeut
Traditionele Chinese Geneeskunde
Westerse Kruidengeneeskunde (Fytotherapie)
Aroma- en Hydrolatentherapie
Shiatsu
Bachelor of Science Psychologie
•Master of Science Cognitieve Neurowetenschappen

Verder bezoek ik ieder jaar aanvullende cursussen, workshops en congressen op het gebied van kruidengeneeskunde (fytotherapie), apitherapie, acupunctuur, massage, wildcrafting, aromatherapie, voedingskunde, coaching en psychologie om een zo goed mogelijke behandeling te kunnen samenstellen.

Van passie naar werk

Ik ben overtuigd van de kracht van de natuur. Ik ben dan ook dagelijks bezig met zowel de theoretische als de praktische kant van de kruidengeneeskunde en de psychologie. Ook volg ik kritisch de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op dit gebied. Dit doe ik voor Herbiatic, maar natuurlijk ook voor mijn eigen ontwikkeling als mens.

Naast mijn werk voor Herbiatic ben ik ook wakame zoekencursusontwikkelaar en docent op het gebied van kruidengeneeskunde, apitherapie, voeding, psychologie en coaching bij een aantal andere opleidingsinstituten in Nederland. Ik ben als docent gecertificeerd door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) en geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).