Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

Waarom: natuurlijke en betaalbare gezondheidszorg zonder afhankelijkheid van de farmaceutische industrie

De natuur neemt in mijn leven een prominente rol in. Mijn hele leven al ben ik graag in en met de natuur bezig. Ik hou van simpelweg in de natuur zijn en te wandelen of te varen. Het liefst neem ik dan ook iets mee uit de natuur, zoals wilde planten, bloemen, bessen, zaden of zeewier, waarmee ik weer de lekkerste recepten kan bereiden. Koken doe ik namelijk ook graag. Daarnaast verzamel ik planten en plantendelen in het wild om mijn eigen kruidengeneeskundige preparaten (zoals infusen, decocten, tincturen, maceraten, hydrolaten en etherische olie) en produkten (zoals zalven, crèmes, siropen, likeuren en wierook) te maken.

In mijn tuin creëer ik mijn eigen stukje ‘natuur’. Mijn tuin bestaat uit een combinatie van gecultiveerde planten en planten die ook in het wild groeien. Mijn tuin bevat een grote variëteit aan keuken-, geur- en medicinale kruiden/ planten. Mijn tuin is er echter niet alleen voor de sier. Van de meeste planten wordt dan ook in de loop van het jaar geoogst. Deze plantendelen worden weer gebruikt voor kruidengeneeskundige of culinaire toepassingen.

Visie

Ik ben Herbiatic gestart vanuit mijn verlangen naar een natuurlijke en betaalbare aanpak van de gezondheidszorg in Nederland. De enige manier om dit te bereiken is, denk ik, dat mensen meer het eigen heft in handen gaan nemen. Het is dan ook mijn doel mensen bewust te maken van de kracht van de natuur, zodat ze deze zelf kunnen ervaren en gebruiken. Naast theoretische kennis vind ik het belangrijk dat een ieder zelf de natuur weer intrekt en met de natuur aan de slag gaat, bijvoorbeeld door te koken en (medicinale) producten te maken met wilde planten. Ik wil graag dat een ieder zelf ervaart wat de natuur ons te bieden heeft.

Herbiatic geeft daarom niet alleen kruidengeneeskundig advies, maar besteedt ook veel aandacht aan onderwijs (workshops, lezingen en (wildcrafting) wandelingen) waarbij mensen zelf kennis kunnen maken met de kracht van de natuur. Vanuit de visie dat we ons als mens, zo goed als mogelijk, moeten zien los te weken van zowel de voedings- als de farmaceutische industrie, staat het zelf plukken van wilde planten(delen) en het zelf maken van natuurlijke producten bij Herbiatic centraal.