Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

Vragen over ontwikkeling van complexmiddelen

Net als vragen over bestaande natuurgeneeskundige middelen kunnen ook vragen over complexmiddelen heel divers van aard zijn. Er zijn twee basisopties:

Optie 1: Je wilt zelf een complexmiddel maken, bijvoorbeeld omdat u allergisch bent voor een bepaalde inhoudsstof van de producten die te koop zijn bij natuurwinkel, (natuur)drogist of apotheek, omdat je een speciale combinatiewens hebt of omdat je graag wilde inheemse kruiden wilt gebruiken om producten te maken, maar weet niet precies hoe dit kaan te pakken. Wij begeleiden je graag in dit proces en stellen een ingrediëntenlijst en simpele werkwijze op zodat je snel aan de gang kunt.

Optie 2: Wij kunnen een complexmiddel speciaal voor u samenstellen. Deze wordt ontwikkelt op basis van jouw situatie en wensen. Of het nu gaat om bijvoorbeeld een complextinctuur, een speciale (massage)olie, een zalf, een crème of een theemengsel… Wij denken graag met je mee! De kosten hiervoor worden berekend per product en bestaan uit de kosten voor het uitwerken van je vraag, de gebruikte producten, verpakkingskosten en verzendkosten. Wanneer je gebruik wilt maken van deze tweede optie ontvangt je altijd eerst een vrijblijvende offerte, waarna je zelf kunt besluiten wel of niet op het aanbod in te gaan. Let op! Op maat gemaakte producten kunnen niet worden geruild.

Voorbeelden van vragen

Hieronder volgen een aantal voorbeelden van vragen.

Wij hielpen een vrouw bij het maken van een crème of zalf tegen een hardnekkige schimmelinfectie op de voet. Zij wilde graag pau d’arco (Tabebiuia spp.) thee gebruiken omdat zij had gelezen dat dit een sterke werking heeft tegen schimmels. Nu is het inderdaad zo dat pau d’arco een sterke werking heeft tegen schimmels, maar dit wordt niet bereikt door zondermeer een thee te gebruiken. De inhoudsstoffen die verantwoordelijk zijn voor het schimmeldodende effect lossen namelijk niet op in water. Vandaar dat ons advies was een ander extract te maken. Wij leerden de vrouw hoe ze dit doet en liepen het proces van het maken van een creme en een zalf nogmaals door. Ook voegden we adviezen over hchimmeldodende etherische oliën om de werking van de pau d’arco te versterken toe.

Een gezin met een dochter met zwemmerseczeem belde ons op. Ze waren ten einde raadt. Het kind had hier heel erg last van en reguliere crèmes hielpen niet. Het leek de situatie enkel nog te verergeren, omdat alle crèmes die de huisarts voorschreef ontzettend prikte op de geïrriteerde plekken met alle gevolgen van dien. Naast het geven van voedings- en lifstyleadviezen ontwikkelden we voor dit kind een zeer zachte zalf die niet prikte. We legden uit wat er allemaal in zat en waarom we dit toevoegde. In het begin vond het kind de zalf maar vreemd ruiken, maar de zalf prikte niet en al snel verdwenen de geïrriteerde plekken.

Een gezin met een baby van een jaar kwam op natuurgeneeskundig / kruidengeneeskundig consult, omdat de baby zeer moeilijk in slaap kwam, midden in de nacht in paniek wakker werd en dan ontroostbaar leek. Omdat het toedienen van kruidengeneeskundige middelen bij baby’s maatwerk is, besloten we zelf een complextinctuur te maken. De baby kreeg iedere avond een paar druppeltjes opgelost in wat water en sliep hierdoor beter en rustiger door.

Interesse

Interesse en specifieke vragen over complexmiddelen kunnen kenbaar worden gemaakt via e-mail of het contactformulier. Na ontvangst van de aanvraag nemen wij zo snel mogelijk contact op en ontvang je een uitgebreid antwoord op de vraag of een offerte voor de ontwikkeling van een complexmiddel op maat.