Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

Vragen over bestaande natuurgeneeskundige middelen

Het doel van de kleine vragen is om mensen op een laagdrempelige manier de mogelijkheid te geven om hun vragen te stellen over een bepaalde plant, natuurgeneeskundig middel of supplement en eventuele twijfels over werkzaamheid, inname en interacties met andere medicijnen weg te nemen.

Veel zelfzorgmiddelen, toch weinig betrouwbare informatieKies voor jezelf!<.h2>
Het is daarom belangrijk te kiezen voor jezelf. Ga na of dat wat je koopt wel dat is wat je wil kopen, weet hoe en waarom dit plantaardige middel werkt voordat je ermee begint en werk vooral veilig dus let goed op interacties en contra-indicaties. Wij vinden dit zeer belangrijk en bieden daarom de mogelijkheid tegen geringe vergoeding vragen te stellen over natuurgeneeskundige middelen en supplementen. Ook besteden wij hier uiteraard aandacht aan in overige adviezen of onderwijs.

Diverse vragen

Vragen over natuurgeneeskundige middelen en supplementen kunnen zeer divers van aard zijn. Deze kunnen bijvoorbeeld gaan over:

  • werking,
  • dosering,
  • inname,
  • interacties met reguliere medicijnen,
  • mogelijke bijwerkingen,
  • contra-indicaties.

Voorbeelden van vragen

Hieronder volgen een aantal voorbeelden van vragen:

Een vrouw met terugkerende blaasontsteking kreeg, in het kader van baat het niet dan schaad het niet (een geheel foute gedachte want iets wat natuurlijk is, is niet per definitie goed), van haar dokter het advies om cranberrypillen te gaan slikken om een nieuwe blaasontsteking te voorkomen. Zij was naar de drogist gegaan en had daar verschillende pakjes met cranberrypillen en -capsules gevonden. In de winkel is ze gaan twijfelen en mailde mij daarom om een gedegen advies met betrekking tot cranberry. Ze wilde alvorens er mee te beginnen graag weten hoe en waarom het werkt. Ik heb haar dit uitgelegd en ik heb haar ook tips meegegeven om een goede kwaliteit cranberrycapsules aan te kunnen schaffen.

Een man met nierstenen kreeg van zijn huisarts het advies geen spinazie, rabarber en alcohol meer te nuttigen. Hij vroeg de huisarts waarom maar kreeg geen eenduidig antwoord. Daarom wilde hij graag weten hoe het echt zat. Ik legde hem uit hoe nierstenen ontstaan en wat deze middelen hiermee te maken hebben. Ook gaf ik hem overig voedingsadvies, zoals het drinken van veel water om de nieren schoon te houden en het uitplassen van de nierstenen te bevorderen, het drinken van een ondersteunende kruidenthee, het vermijden van chocolade en witmeelproducten, het minderen met dierlijke vetten en het eten van voeding rijk aan voedingsvezels.

Werkwijze

Je kunt je interesse en specifieke vragen kenbaar maken via e-mail of het contactformulier. Na ontvangst van de aanvraag voor advies zullen wij de specifieke situatie uitwerken en het antwoord toesturen. Hier zijn geringe kosten, a 10 Euro, aan verbonden (zie ook tarieven).