Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

Voedingskunde

Voeding is de absolute basis van onze gezondheid. Zonder voeding kunnen we niet leven. Verkeerde voeding houdt ons weliswaar op de korte termijn in leven, maar maakt, soms zelfs ongemerkt, vaak ongelukkig en ongezond.

Gezonde voeding is heel persoonlijk!

Wat gezonde voeding is, is heel persoonlijk. Ongezonde voeding kunnen bijvoorbeeld ook voedingsmiddelen zijn die de huidige maatschappij als (zeer) gezond bestempeld, maar voor u als individu niet gezond blijken te zijn. Het kan dan gaan om specifieke voedingsallergieën of om intoleranties voor bepaalde voeding/. Helaas, komt dit in onze huidige maatschappij veel vaker voor. Hierdoor hebben mensen gezondheidsklachten en overgewicht, terwijl hier eigenlijk eenvoudig wat aan gedaan kan worden door het voedingspatroon te veranderen.
Het kan ook gaan om voedingsmiddelen, waarbij uit (recent) wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat deze helemaal niet zo gezond zijn als ons wordt voorgehouden. Goede en gezonde voeding is de basis voor ieder succesvol natuurgeneeskundig behandelplan! Bij heel veel klachten en aandoeningen zijn tevens voedingsmiddelen bekend, die symptomen kunnen verergeren of verminderen. Ook aan deze voedingsmiddelen zullen wij uiteraard aandacht besteden tijdens een natuurgeneeskundig advies.

Overig voedingsadvies

Wij geven verder voedingsadvies op het gebied van:
Chinese vijf elementen voeding
– Verzuring en ontzuring door middel van basisch dieet en basische kuren
– Apinutrition: gebruik van bijenproducten in de voeding