Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

Voedingsintoleranties

Voedingsintoleranties kunnen voor uiteenlopende klachten zorgen van bijvoorbeeld huid, luchtwegen of spijsvertering. Bekende voedingsintoleranties zijn bijvoorbeeld gluten, lactose (melksuiker), glutamaat en fructose. Ook komen bijvoorbeeld voedingsintoleranties op chemische kleurstoffen of chemische emulgatoren vaak voor. Het beste kunnen voedingsintoleranties worden uitgesloten met een dieet en voedingsdagboek. Voedingsintoleranties kunnen niet worden aangetoond met allergietesten.

Verschil met voedingsallergieën

Hoewel de begrippen voedingsallergie en voedingsintolerantie door elkaar heen worden gebruikt, zijn beiden totaal verschillend van elkaar. Bij een intolerantie kun je een bepaald voedingsmiddel niet goed verdragen en krijg je hier klachten van. Een bekend voorbeeld is bijvoorbeeld een intolerantie voor lactose, die door een tekort aan het enzym lactase niet kan worden afgebroken in ons spijsverteringsstelsel en uiteindelijk voor maag- en darmklachten zorgt. Een allergie heeft altijd te maken met een overactief immuunsysteem. Het immuunsysteem maakt bij het eerste contact met het allergeen antistoffen hiertegen aan. Deze antistoffen binden zich aan mestcellen, die vervolgens bij hernieuwd contact met het allergeen voor de allergische reactie zorgen

Specialisatie voedingsintolerantie en allergieën

Ruby heeft zelf de nodige ervaring met voedingsintoleranties en allergieën. Zij heeft hier jarenlang niet vanaf geweten, zodat het van kwaad tot erger kon gaan. Na veel inspanning heeft zij de boel onder controle weten te krijgen, maar dit was niet gemakkelijk. In natuurgeneeskundig advies is ze hier dan ook op alert en zal zo nodig verder onderzoek of dieetaanpassing adviseren. Stop je verdere zoektocht naar oplossing en maak een afspraak met Ruby voor een goed advies.