Maak nog gebruik van de laatste vlierbloesems in dit heerlijke recept. Na onze vlier week hebben wij nog meer inspiratie met vlierbloesem opgedaan. Het weer was afgelopen weekend niet al te best en dus hebben we geëxperimenteerd met gluten, ei en melk vrije vlierbloesem koekjes. Hieronder vind je het recept.
Recept koekjes met vlierbloesem
Ingrediënten:
- 100 gram boekweitmeel
- 50 gram havervlokken
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- 100 gram rietsuiker
- 1 banaan
- 2 theelepels fijngemalen lijnzaad
- 4 eetlepels warm water
- 50 gram rijstolie
- 6 schermen vlierbloesem
Werkwijze:
Meng de boekweitmeel en de havervlokken in een grote beslag kom. Voeg de bakpoeder en de suiker toe en meng goed. Prak nu één banaan tot een prutje in een andere kom. Voeg de gemalen lijnzaad en het warme water toe en roer goed tot je een slijmerig papje krijgt. Voeg het papje toe aan het meel en suikermengsel. Meng goed en voeg ook de rijstolie toe. Laat het beslag even staan en ga verder met de vlierbloesem. Haal de vlierbloesem voorzichtig van de schermen af. Je hebt voor dit recept namelijk alleen de bloemetjes nodig. Voeg ten slotte de bloemetjes toe aan het beslag en meng goed door elkaar.
Bedek een ovenplaat met bakpapier. Doe op het bakpapier met een eetlepel kleine hoopjes vlierbloesem beslag. Bak de koekjes af in 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius. gebruik bij voorkeur de hete lucht stand.
Meer leren?
Wil je meer leren over wilde kruiden? Boek één van onze kruidenwandelingen.