Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

Vlierbloesem is goed voor de huid

Vlierbloesem is zeer veelzijdig te gebruiken niet alleen culinair en medicinaal, maar ook cosmetisch. Vlierbloesem is zeer zacht voor de huid en werkt bovendien reinigend en ontstekingsremmend. Vlierbloesem is dan ook geschikt voor (dagelijks) cosmetisch gebruik, maar kan ook ingezet worden voor de behandeling van kleine infecties zoals wondjes en puistjes.

Recept vliesbloesemreinigingslotion

Hieronder vind je een recept voor een vlierbloesemreinigingslotion.

Ingrediënten:
•1 eetlepel gedroogde vlierbloesem of 4 eetlepels verse vlierbloesem
•250 milliliter gedestilleerd water
•250 milliliter kokend water
•80 milliliter amandelolie
•1 eetlepel sojalecithine

Werkwijze:
vlierbloesem tonicKook het water en giet dit over de vlierbloesem. Laat dit afgedekt trekken tot en sterke thee. Laat de thee afkoelen en zeef de bloesem er uit. Doe de thee nu in een hitte bestendige kom en voeg de sojalecithine toe. Verwarm dit au-bai-marie tot de sojalecithine is opgenomen in de thee. Neem het mengsel van het vuur en voeg onder voortdurend roeren druppel voor druppel de olie toe. Blijf roeren tot je een homogeen mengsel hebt. Deze lotion is ongeveer 3 dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt hem eventueel ook invriezen in ijsblokjeshouders zodat je iedere keer kunt gebruiken wat je nodig hebt.

Laat je huid profiteren van wilde planten en probeer het recept uit!

Meer weten?

Eerder hebben wij een recept gepubliceerd voor een vlierbloesemhuidtonic waarvan de onzuivere en vermoeide huid erg zal opknappen. Wil je meer leren? Volg dan een van de workshops rondom natuurcosmetica.