Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

Vermoeidheid

Eén van de specialisaties van Herbiatic is (chronische) vermoeidheid. Iedereen lijkt tegenwoordig haast en stress te hebben. We moeten en willen te veel op een dag en slapen te kort. Vermoeidheid is dan ook een vaak gehoorde klacht. Maar wat te doen als de vermoeidheid na een paar nachten goed slapen niet meer weg gaat?

Chronische vermoeidheid

Vermoeidheid die over een langere periode aanhoudt, noemen we chronische vermoeidheid. Chronische vermoeidheid kan als alleenstaande klacht voorkomen, maar kan ook gepaard gaan met andere klachten. Veel chronische en psychische aandoeningen gaan gepaard met (ernstige) vermoeidheid of zelfs uitgeputheid.

Chronisch vermoeidheidssyndroom

Ook bestaat er een aandoening die chronisch vermoeidheidssyndroom wordt genoemd. Deze aandoening wordt nog altijd niet goed begrepen, omdat er hiervoor nog steeds geen eenduidige oorzaak is gevonden. De aandoening chronisch vermoeidheidssyndroom is hierdoor hoofdzakelijk een beschrijving van klachten en kan daarom alleen gediagnosticeerd worden door middel van uitsluiting van andere aandoeningen. De belangrijkste klacht is vermoeidheid – of beter gezegd uitputting. Daarnaast kan deze uitputting gepaard gaan met een veelvoud van andere klachten waaronder neurologische veranderingen en problemen, hoofdpijn, verzwakt immuunsysteem, spijsverteringsproblemen en temperatuurschommelingen.

Vermoeidheid wordt vaak onderschat!

Hoewel vermoeidheid een klacht is die zeer vaak voor komt, wordt het nog te vaak ‘over het hoofd gezien’ en/ of bestempeld als puur psychisch, onbelangrijk en onbehandelbaar. In de meeste gevallen is dit laatste echter helemaal niet het geval. Het herstel is niet altijd gemakkelijk en gaat vaak met vallen en opstaan, maar wetenschappelijk onderzoek toont aan dat des te eerder de vermoeidheid erkent en behandelt wordt des te sneller het herstel zal zijn.

Specialisatie van Herbiatic

Eén van de specialisaties van Herbiatic is de natuurlijke behandeling van chronische vermoeidheid. Allereerst is het zaak om zo mogelijk de oorzaak van de klachten en de in stand houdende of zelfs verergerende factoren te achterhalen. Oorzaken kunnen bijvoorbeeld zijn achterliggende aandoeningen, medicijngebruik, voedingstekorten, voedingsallergieën of voedingsintoleranties. Verergende factoren kunnen bijvoorbeeld zijn stress, medicijngebruik, spijsverteringsproblemen of een verzwakt immuunsysteem. Afhankelijk van uw situatie zullen we deze oorzaken en factoren elimineren of op een natuurlijke manier behandelen, bijvoorbeeld door het inzetten van kruiden, het inzetten van supplementen of veranderingen in het dieet door te voeren. Daarnaast is het belangrijk om de vermoeidheid te accepteren. Accepteren betekent niet dat je je er bij neerlegt. Het betekent puur dat je erkent dat het er is en ruimte er voor maakt. Hier zullen we ook aan werken. Verschillende natuurlijke supplementen kunnen een ondersteunende functie bij vermoeidheid hebben. Natuurlijk zullen we gezamenlijk de kruiden, apitherapeutische producten en andere supplementen bespreken, zodat we een selectie kunnen maken van de natuurlijke middelen die bij jouw situatie passen!
Vraag nu natuurgeneeskundig advies aan.