Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

Tijd voor wellness!

Het is de laatste tijd niet zulk mooi weer. Dat is jammer, want nu kunnen wij herboristen door de kans op schimmel niet zo veel kruiden oogsten. Maar ook voor onze geest is dit niet goed. Regenachtig weer maakt veel mensen somber. Daarom is het tijd om jezelf eens flik te verwennen. En hoe doe je dat beter dan met je eigen gemaakte producten uit moeder natuur?

Wellness direct uit de natuur

Wat kun je allemaal doen? Ga lekker in bad met eigen gemaakte opwekkende, ontspannende of sensuele badolie of badzout. Of voeg opwekkende of ontspannende kruidenthee toe. Maak een scrub om je huid eens flink te reinigen. Of smeer jezelf in met modder uit de dode zee of reinigende klei en leem. Smeer jezelf daarna in met een goede plantaardige olie of maak je eigen crème. De mogelijkheden met natuurlijke producten zijn eigenlijk te over. En het mooie is: ze zijn veel effectiever en beter voor je huid dan de producten die je bij de drogist kunt kopen.

Twee wellness recepten uit de natuur

Voor nu twee leuke recepten om eens mee aan de slag te gaan. De ene is met vlierbloesem en rozemarijn. De andere wordt gemaakt met dode zeezout en etherische olie. Haal bij slecht weer de natuur in huis en je zult zien dat je er van opknapt! Alvast heel veel plezier met uitproberen. Reacties horen wij graag!

Recept vlierbloesemhuidtonic

Hieronder een recept voor een vlierbloesemhuidtonic.

  Ingrediënten:

•30 gram verse vlierbloesem
•30 gram verse rozemarijn
•250 milliliter kokend water
•1/2 theelepel vers citroensap

  Werkwijze:

Doe de plantendelen in een hitte bestendige afsluitbare kom of theepot. Overgiet de plantendelen met het kokend water en sluit de kom of pot af. Laat dit mengsel een nachtje trekken. De volgende dag voeg je het citroensap toe en kun je de tonic gebruik. Gebruik de tonic twee maal daags ‘s ochtends en ‘s avonds op een gereinigde huid. Maximaal 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Recept voorjaarsscrub

Hieronder een recept voor een voorjaarsscrub.

  Ingrediënten:
  •5 eetlepels dode zeezout
  •1 eetlepel biologische zonnebloemolie
  •1 theelepel honing
  •1 druppel grapefruit etherische olie
  •1 druppel lavendel etherische olie
  •1 druppel rozenhout etherische olie

  Werkwijze:
  Maak het zout klein in een vijzel. Roer de olie en de honing tot een papje en los hier de etherische olie in op. Voeg het papje toe aan het zout en meng het goed. Voeg eventueel wat water toe om de scrub wat smeuïg te maken. Deze scrub maximaal 1 keer per week met draaiende bewegingen op een natte huid aanbrengen. Hierna even in laten werken en afspoelen.

  Meer weten>

  Tijdens een van onze workshops kun je meer leren! Bekijk gerust eens het aanbod. Dit welnessthema sluit erg goed aan bij de workshops over natuurcosmetica.