Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

Specialisaties

In de loop der jaren heb ik – Ruby van den Heuvel – me op basis van mijn interesses en ervaringen gespecialiseerd op een aantal gebieden. Mijn specialisme betreft (chronische) lichamelijke aandoeningen die een enorme impact hebben op onze psyche en dan met name op het gebied van de huidaandoeningen. Het omgekeerde is echter ook heel goed mogelijk, namelijk (chronische) psychische aandoeningen die een enorme impact hebben op ons lichaam. Mijn specialisme ligt hier met name op het gebied van de stemmings- en angststoornissen. Vaak gaan deze aandoeningen gepaard met vermoeidheid en uitgeputheid.

Specifieke specialisaties van Herbiatic

  • Dermatologie (Huid): Huidaandoeningen en huidproblemen hebben zeer veel invloed op het dagelijks leven. Dit wordt echter nog niet altijd erkend. Mijn specialisatie komt simpelweg voort uit het feit dat ik zelf ernstig eczeem heb. Ik weet daardoor als geen ander hoe het is om een gevoelige huid (en lichaam) te hebben. Dit is heel zwaar voor zowel lichaam en geest. Kruidengeneeskunde, aromatherapie, voedingsveranderingen en coaching kunnen een enorme bijdrage leveren aan herstel van de huid en het onder controle krijgen van huidklachten. Het is echter een hele puzzeltocht om zover te komen. Ik begeleid cliënten hier graag bij.
  • Psyche: Als opgeleid psycholoog en holistisch coach heb ik veel oog voor de psyche van de mens. Ik vind dit heel belangrijk omdat het lichaam en de geest elkaar wederzijds beïnvloeden. Mijn specialisatie op dit gebied zijn stemmings- en angststoornissen. Deze zijn zowel met kruidengeneeskundige preparaten als specifieke psychotherapeutische interventies zeer goed te behandelen. Zo nodig maak ik dan ook gebruik van gerichte psychotherapeutische oefeningen en opdrachten vanuit met name de cognitieve gedragstherapie en de mindfulness based cognitive therapy om gedachten en gedrag te doorbreken en eventueel te veranderen.
  • Vermoeidheid: Veel chronische en psychische aandoeningen gaan gepaard met (ernstige) vermoeidheid of zelfs uitgeputheid. Toch wordt deze klacht nog te vaak over het hoofd gezien en als psycchisch en onbelangrijk bestempeld. In de meeste gevallen is dit helemaal niet het geval. Ik vind het heel belangrijk mijn clienten hierbij te ondersteunen door tips te geven hoe hier het beste mee om kan worden gegaan, zo mogelijk te achterhalen waar deze klacht vandaan komt of door wordt verergerd, geschikte kruiden en plantaardige middelen voor hen te vinden en het dieet zo mogelijk aan te passen.
  • Allergieën en Voedingsintoleranties: Steeds vaker zie ik mensen waarbij hun klachten veroorzaakt worden door onopgemerkte allergieën of voedingsintoleranties. Bekende voedingsintoleranties zijn bijvoorbeeld gluten, melkeiwit, lactose (melksuiker), chemische kleurstoffen of chemische emulgatoren. Vooral vermoeidheidsklachten, huidklachten, spijsverteringsklachten en overgewicht worden hier naar mijn mening vaak door veroorzaakt. Ik heb hier zelf helaas ook de nodige ervaring mee. Vandaar dat ik hier ook extra alert op ben geworden en mij hier verder in heb verdiept.
  • Overgewicht (Afvallen): Ik denk de oplossing te hebben gevonden tot het overwinnen van het eeuwige gevecht tegen overgewicht. De sleutel ligt wat mij betreft in een combinatie van het veranderen van de voedingsgewoonten (zonder hierbij honger te lijden of callorieën te tellen) en doorzettingsvermogen en de geestelijke wil om dit ook vol te houden. Ik heb zelf een jarenlange ‘strijd’ tegen mijn gewicht geleverd. In de periode van september 2011 tot en met september 2013 ben ik echter op eigen kracht meer dan 30 kilo afgevallen. Ik weet hoe en dat het kan en heb hiervoor de juiste methode ontwikkeld. En als ik het kan, kunt u het ook!