Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

Samenwerkingen

Herbiatic werkt samen met de volgende opleidingsinstituten en bedrijven:

Bee Healthy Apitherapie
Bee Healthy Apitherapie is het Nederlandse startpunt voor informatie, workshops, opleidingen en behandelingen op het gebied van de apitherapie (geneeskunde met bijenproducten). Bee Healthy Apitherapie heeft als doel de mens te informeren, adviseren en fascineren in bijen en de geneeskrachtige producten die bijen voortbrengen. Natuurlijk wordt dit gedaan met oog voor de natuur en het welzijn van de bij. Herbiatic is binnen deze organisatie een belangrijk adviserend orgaan en organiseert in samenwerking met Bee Healthy workshops, (e-)cursussen, opleidingen en natuurgeneeskundige behandelingen en consulten.

SORAG-akademie
De SORAG-akademie is een thuisstudie-organisatie op het gebied van complementaire en alternatieve geneeswijzen en psychologie. Ruby van den Heuvel heeft voor de SORAG-akademie een aantal opleidingen op het gebied van de psychologie samengesteld en treedt op als opleidingsontwikkelaar. Tevens is zij hier docent voor de opleidingen Cognitieve Gedragstherapie, Mindfulness Based Cognitive Therapy, Depressiecoaching, Traumacoaching, Basiscursus Psycho- en Gedragstherapie, Psychologie voor Alledag, Basiskennis Personal Coaching, Werken met Praktische Psychologie, Werken aan je Intuïtieve Ontwikkeling, Lichaamsgerichte Psychotherapie en Neurolinguistisch programmeren (NLP). Binnenkort zal Herbiatic via de SORAG-akademie ook interessante praktijkdagen en workshops gaan organiseren!

MediApis
Herbiatic is één van de Nederlandse aanspreekpunten van het Duitse MediApis. MediApis is het Duitse netwerk voor apitherapie met als doel de oud bewaarde geneeskrachtige werking van bijenproducten te combineren met de hedendaagse wetenschappelijke kennis. Apitherapie staat voor het therapeutisch en medicinaal gebruik van verschillende bijenproducten (honing, propolis, pollen, bijenbrood, bijenwas, koninginnengelei, darrenlarven, bijengif en de lucht uit de bijenkast). Binnen de apitherapie worden één of meerdere bijenproducten door de mens regelmatig gebruikt met als uiteindelijk doel te genezen.

Woonwerkpark Homüschemühl
De Homüschemühl is een natuurlijke en inspirerende woon/ werkgemeenschap. Het accent ligt op (samen) wonen, maar er is ook veel (samen) te werken. De tuin, de dieren, de gebouwen en de (gezamenlijke) activiteiten vragen hun (werk)tijd. De Homüschemühl is opgezet vanuit natuurlijk-ecologische uitgangspunten; duurzaam wonen, respect voor alles wat leeft, gezond eten en drinken, maatschappelijke betrokkenheid en internationale solidariteit zijn de belangrijkste gedeelde waarden. Herbiatic is bij sommige activiteiten van de Homüschemühl betrokken en vindt hier ook een plaats voor het geven van workshops.

Kookstudio de Thoolse Parel
Kookstudio de Thoolse Parel organiseert ambachtelijke kookworkshops en arrangementen op een bijzonder sfeervolle en landelijke locatie in Zeeland, waar je het gevoel van rust, eenvoud en gezellig samenzijn zeker zult ervaren. In samenwerking met kookstudio de Thoolse Parel organiseert Herbiatic bijzondere workshops Gezond met Zeewier.

NatuurPlus Kennisinstelling

NatuurPlus Kennisinstelling is een Vlaams initiatief en staat voor professionele opleidingen (herborist, aromatherapie, kruidenverwerker, …) rondom gezond en natuurlijk leven met planten en bijenproducten. Wij geven hier les over apitherapie (geneeskunde met bijenproducten) en zeewier (algotherapie).  

Nieuwe samenwerkingen?

Herbiatic staat altijd open voor nieuwe samenwerkingen en komt graag in contact met opleidingsinstituten, volksuniversiteiten, verenigingen, bedrijven en andere organisaties om samen cursussen en workshops te ontwikkelen en te geven. Ook komt Herbiatic graag in contact met bedrijven en personen die in Nederland medicinale planten verbouwen of kruidengeneeskundige preparaten ontwikkelen. U kunt contact opnemen via e-mail of via het contactformulier.