Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

Psychologie en Coaching

De psychologie is de wetenschap of academische discipline die zich bezig houdt met het bestuderen van de psyche, ofwel het innerlijk leven (alle gedachten, gevoelens en emoties) en het gedrag. Psychotherapie probeert dit innerlijk leven en het gedrag te beinvloeden en te veranderen. Er zijn heel veel verschillende vormen van psychotherapie.

Academische vorming in de psychologie

Ruby heeft een universitaire opleiding in de psychologie gevolgd waardoor ik breed ben opgeleid in de psychologie en psychotherapie. Zij is het meeste geinteresseerd in de wisselwerking tussen een situatie, de bijbehorende gedachten en het uiteindelijke gedrag en emoties die optreden. De vorm van psychotherapie die er vanuit gaat dat ons gedrag en onze emoties worden veroorzaakt door de gedachten die we bij een situatie hebben (dit werkt overigens ook andersom: ons gedrag en onze emoties beïnvloeden weer onze gedachten) is de cognitieve gedragstherapie. Mindfulness based cognitive therapy is hier ook een onderdeel van.

Holistische coaching

Na haar universitaire studie in de psychologie is Ruby zich verder gaan verdiepen in de holistische natuurgeneeswijzen en de hieruit voortvloeiende holistische coaching. Coaching is en vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één-op-één-relatie. Het begeleidingstraject is gebaseerd op een (leer)doel dat vooraf wordt bepaald. Holistische coaching besteed aandacht aan de gehele mens: aan de lichamelijke, emotionele, sociale, psychische en spirituele aspecten.

Combinatie van reguliere psychotherapeutische interventies en holistische coaching

Ruby combineert reguliere psychotherapeutische interventies en behandelmethodes met haar holistische kijk op de mens. Deze interventies zet ik onder andere in bij:

  • chronische aandoeningen
  • stress
  • vermoeidheid
  • depressie
  • angst
  • trauma
  • pijn

Onderdeel van natuurgeneeskundig advies

Ieder goed natuurgeneeskundig advies bevat een deel holistische coaching. Het leven met chronische klachten en aandoeningen is nooit gemakkelijk en wordt onwijs onderschat. Het gaat vaak gepaard met onzekerheid en enorme aanpassingen in het leven. Hoewel soms aan de buitenkant weinig te zien is, kan iemand door de klachten zijn of haar eigen levenspad niet meer bewandelen. Dit is moeilijk te accepteren, maar juist acceptatie is op weg naar herstel heel belangrijk! Acceptatie betekent overigens niet berusting. Uiteindelijk blijven we werken aan een zo goed mogelijk leven en zo mogelijk natuurlijk herstel.