Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

Orthomoleculaire geneeskunde

De orthomoleculaire geneeskunde wordt ook wel orthomoleculaire therapie genoemd. De orthomoleculaire geneeskunde maakt gebruik van preparaten (ook wel voedingssupplementen genoemd) met hierin hoog gedoseerde voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, essentiële vetzuren en aminozuren, om herstel van ziekte te bevorderen. De doseringen die hierbij gebruikt worden zijn vrijwel altijd hoger dan de in Nederland aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Deze hoge doseringen worden gebruikt omdat het niet alleen belangrijk is iedere dag deze voedingsstof binnen te krijgen, maar ook om tekorten aan te vullen. Bovendien kunnen bepaalde levenswijzen, voedingsvoorkeuren, aandoeningen en/ of ziektes er voor zorgen dat de individuele behoefte voor een bepaalde voedingsstof vele malen hoger is dan de in Nederland aanbevolen dagelijkse dosering.

Niet automatisch veilig

Net als voor alle andere natuurlijke middelen, geldt ook voor bepaalde vitamines, mineralen, essentiële vetzuren en aminozuren dat de inname hiervan niet per definitie veilig is. Vooral de inname van supplementen die vitamine A en vitamine D bevatten, staan er om bekend tijdens de beginfase van de zwangerschap de groeiende vrucht te kunnen beschadigen.
En zelfs als het gaat om essentiële voedingsstoffen (essentiële voedingsstoffen zijn voedingsstoffen die het lichaam niet zelf aan kan maken en daardoor altijd via voeding of supplementen in het lichaam terecht moeten komen) dan is het gebruik hiervan niet altijd aan te raden of veilig. Wanneer een teveel aan deze voedingsstoffen het lichaam namelijk niet kunnen verlaten, kan deze overdosering schade aanrichten. Daarnaast kennen ook othomoleculaire middelen interacties met reguliere medicijnen en andere natuurlijke middelen.

Vakkundig orthomoleculair advies

Het is daarom belangrijk je goed te laten informeren bij een vakkundig therapeut. Houdt u ook aan de voorschriften van de therapeut. En gebruik niet zomaar – tenzij voorgeschreven door een vakkundig natuurgeneeskundig therapeut – meerdere voedingssuplementen tegelijkertijd. Heeft u vragen over het gebruik van orthomoleculaire middelen en voedingssupplementen? Dan biedt Herbiatic u de kans vragen te stellen. U ontvangt dan een individueel en persoonlijk advies. Bij gezondheidsproblemen adviseren wij u egebruik te maken van ons natuurgeneeskundig advies.