Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

Kruidenwandeling: zomer

Natuurlijk gaat Herbiatic ook in de zomer op pad. De zomer is de tijd om wilde kruiden en planten goed te leren kennen. De meeste planten staan dan in bloei waardoor het determineren (op naam brengen van de plant) vaak makkelijker is. Bovendien is de zomer de tijd voor het aanleggen van je wintervoorraad. De kruiden en planten zijn er nu in overvloed waardoor je gemakkelijker grotere hoeveelheden kunt oogsten. Je gaat de wilde planten die er straks in de winter niet meer zijn nu verwerken, invriezen en inmaken zodat je er ook van de winter nog van kunt genieten. Ga daarom mee met op zoek naar zomerkruiden tijdens één van onze wandelingen!

Tijdens de zomerkruidenwandelingen laten we ons verbazen over alle eetbare en medicinale planten die we onderweg tegen komen. We zullen de planten determineren, proeven en eventueel oogsten voor gebruik. Natuurlijk gaan we bij de zomerkruidenwandelingen ook op zoek naar de eerste rijpe wilde vruchten.

Geplande data kruidenwandelingen 2021

  • 20 maart 13.30 uur ‘s Heerenberg
  • 18 juli 13.30 uur Elten (net over de grens tussen Arnhem en Nijmegen)
  • 9 oktober 10.30 uur Arnhem

Kosten

30 euro
Dit is inclusief koffie/ thee, snack of kleine lunch (afhankelijk van het tijdstip) met zomerkruiden in de hoofdrol en een reader over het verzamelen en determineren van een aantal typische zomerplanten in PDF.

Zelf meenemen

De volgende dingen zijn handig om mee te nemen: passende kleding, papieren zakken om je oogst mee te nemen en eventueel een flora om planten te determineren.

Locatie

  • 30 juni 13.30 uur Arnhem
  • 6 juli 13.30 uur Renkum
  • 25 augustus 13.30 uur Millingen aan de Rijn

Na aanmelding en binnenkomst van betaling sturen wij altijd een routebeschrijving naar de specifieke locatie.

Verschillende locaties zijn mogelijk en zullen per jaar bezocht worden. Ook is een individuele wandeling voor familie, club of bedrijf, eventueel in combinatie met een hapje en een drankje, mogelijk. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Aanmelden

Geef je nu op via e-mail of via het contactformulier!