Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

Kruidenwandeling: voorjaar

Het voorjaar is een goede tijd om de natuur in te trekken en op zoek te gaan naar wilde medicinale en eetbare planten en kruiden. De natuur ontluikt weer en allerlei nieuwe jonge plantjes en blaadjes komen uit. Deze zitten boordevol nieuwe energie en belangrijke voedingsstoffen. Ze bevatten zeer hoge gehaltes aan vitaminen en mineralen. Dat komt goed uit, want de winter heeft bij ons de sporen achter gelaten en deze voorjaarskruiden en planten geven ons nieuwe kracht en energie. Bovendien werken de meeste voorjaarskruiden en planten ontgiftend zodat we de winter definitief achter ons kunnen laten! Ga daarom mee op zoek naar wilde voorjaarskruiden en leer hoe je deze toe kunt passen in het eten of als eerste hulp middel.

Geplande data kruidenwandelingen 2021

  • 20 maart 13.30 uur ‘s Heerenberg
  • 18 juli 13.30 uur Elten (net over de grens tussen Arnhem en Nijmegen)
  • 9 oktober 10.30 uur Arnhem

Deze wandeling duurt ongeveer 2-3 uur.

Kosten

30 euro
Dit is inclusief koffie/ thee met wat lekkers, wilde plantenproeverij met gerechtjes met wilde planten van het seizoen en een reader met uitleg over het verzamelen en determineren van een aantal typische voorjaarsplanten en -kruiden in PDF.

Zelf meenemen

De volgende dingen zijn handig om mee te nemen: passende kleding, papieren zakken om je oogst mee te nemen en eventueel een flora om planten te determineren.

Locatie kruidenwandeling

  • 16 maart 13.30 uur Bergerbos (‘s Heerenberg)
  • 14 april 13.30 uur Horsterwold (Zeewolde)
  • 18 mei 10.30 uur Arnhem

Na aanmelding en binnenkomst van betaling sturen wij altijd een routebeschrijving naar de specifieke locatie.

Verschillende locaties zijn mogelijk en worden per jaar bezocht. Bijvoorbeeld: Millingen aan de Rijn (Millingerwaard) / ‘s Heerenberg (Bergherbos) / Winterswijk (Bekendelle) / Harderwijk (Horsterwold). Geïnteresseerd? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Aanmelden kruidenwandeling

Geef je nu op via e-mail of via het contactformulier!