Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

Kruidenwandeling: herfst

Het zelf verzamelen van wilde planten om te eten is een fantastisch alternatief voor het kopen van groente en fruit uit de winkel. Tijdens het verzamelen van de planten ben je niet alleen lekker ontspannen bezig in de natuur, maar wilde planten zijn ook nog eens zeer gezond. Wilde planten bevatten geen chemische bestrijdingsmiddelen en zijn niet genetisch gemanipuleerd. Daarnaast bevatten ze over het algemeen een hogere voedingswaarde en meer voedingsstoffen dan reguliere groente en fruit. Ook bezitten ze vaak een medicinale werking. Leer meer en ga mee met een kruidenwandeling!

Tijdens deze wildcrafting- en kruidenwandeling gaan we het bos in. Al wandelend gaan we op zoek naar de herfstvruchten, zoals bessen en noten, maar natuurlijk verwonderen we ons ook over late bloeiers en andere medicinale en eetbare planten die er in dit seizoen nog goed bijstaan. Tijdens de kruidenwandeling leer je welkewilde planten je in deze periode allemaal kunt oogsten, hoe je ze kunt eten en hoe je deze het beste kunt bereiden. Ook staan we stil bij de medicinale werking, vooral met de naderende winter.

Geplande data kruidenwandelingen 2021

  • 20 maart 13.30 uur ‘s Heerenberg
  • 18 juli 13.30 uur Elten (net over de grens tussen Arnhem en Nijmegen)
  • 9 oktober 10.30 uur Arnhem

Kosten

30 euro per persoon per wandeling
Dit is inclusief koffie/ thee, hapjes/ een wilde plantenproeverijtje van het seizoen en een korte reader met uitleg over het verzamelen en determineren van een aantal herfstplanten en -vruchten in PDF.

Zelf meenemen

De volgende dingen zijn handig om mee te nemen, danwel aan te trekken: passende kleding, papieren zakken om je oogst mee te nemen en eventueel een flora om planten te determineren.

Locatie

9 september Millingen aan de Rijn (Millingerwaard)
20 oktober ‘s Heerenberg (Bergherbos)

Aanmelden

Geef je nu op via e-mail of via het contactformulier.