Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

Kruiden wandelingen

Ontdek de kracht van de natuur in de natuur zelf! Je leert Nederland op een totaal andere manier kennen en gaat op zoek naar eetbare en geneeskrachtige planten tijdens één van de wandelingen. Ieder seizoen is gegarandeerd anders! Gedurende het jaar bezoeken wij verder diverse soorten landschappen, die ieder hun eigen kenmerken planten kennen. Heel bijzonder zijn de zeewierwandelingen waarbij we met de voeten in het water op zoek zullen gaan naar de zeer krachtige vitamine bommetjes. Geef je dus op en laat je verrassen!

Wildcrafting

Wildcrafting is de Engelse term voor het in het wild verzamelen van medicinale en eetbare planten en kruiden. In de kruidengeneeskunde (ook wel fytotherapie genoemd) maken we gebruik van medicinale planten en kruiden om het lichaam en de geest gezond te houden en aandoeningen te genezen. Daarnaast zijn ook een groot aantal wilde planten en kruiden eetbaar. Je kunt hier de lekkerste gerechten mee maken.

Het zelf verzamelen van wilde planten en kruiden om deze op te eten is een fantastisch alternatief voor het kopen van groente en fruit uit de winkel. Tijdens het verzamelen van de planten ben je niet alleen lekker ontspannen bezig in de natuur, maar wilde planten zijn ook nog eens zeer gezond. Wilde planten bevatten geen chemische bestrijdingsmiddelen en zijn niet genetisch gemanipuleerd. Daarnaast bevatten ze over het algemeen een hogere voedingswaarde en meer voedingsstoffen dan reguliere groente en fruit. Ook bezitten ze, zoals eerder al genoemd, vaak een medicinale werking.

~ Gezond en lekker eten? Haal het zelf uit de natuur! En het mooie is, eten uit de natuur is nog helemaal gratis ook. ~

Wat leer je tijdens een kruidenwandeling?

Tijdens de wildcrafting en kruidenwandelingen leer je de juiste planten herkennen; je leert hoe en wanneer je deze het beste oogst en kunt eventueel zelf planten oogsten om thuis mee te koken of verder te verwerken tot kruidengeneeskundig product.

Locatie

Wij bieden verschillende soorten kruidenwandelingen: voorjaarskruiden, zomerkruiden en herfstkruiden. Daarnaast organiseren wij zeewierwandelingen. Klik verder naar de betreffende wandelingen of kijk in de kalender voor de diverse locaties.
Naar wens kunnen de wandelingen ook op een door jou gekozen locatie worden gegeven. Wanneer je gebruik wilt maken van deze optie, kijk dan eens bij onze tarieven en neem contact op om de opties te bespreken.