Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

Gezond met Zeewier

Hoewel niet iedereen een positieve associatie .met zeewier heeft, is de afgelopen jaren gebleken dat zeewier erg gezond voor ons is. In delen van Japan bijvoorbeeld wordt zeewier iedere dag gegeten en hier leven de oudst wordende mensen ter wereld. Zeewieren worden niet voor niets ‘superfood’ genoemd. Zeewier bezit alle vitaminen, celzouten en mineralen die in de oceaan worden gevonden. Daarnaast is zeewier een bron van vezels, hoogwaardig eiwit en allerlei andere voor ons lichaam beschikbare inhoudsstoffen zoals goede vetzuren, koolhydraten zoals polysacchariden en essentiële suikers en antioxidanten. Daarbij bevat zeewier bijna geen calorieën en slechts weinig vet. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zeewier bijzonder gezond voor ons is.

Op deze dag zul je leren waarom zeewier zo gezond voor ons is, wat het in ons lichaam allemaal doet en hoe je zeewier kunt verwerken in je dagelijkse eetpatroon. Natuurlijk zullen we ook langs en in het water zelf zeewier gaan zoeken en oogsten. We sluiten de dag af met een gezamenlijk diner van onze eigen gemaakte ‘zeewiermaaltijd’.

Geplande datum

Deze workshop staat op dit moment niet ingepland.

Tijd

De tijd is grotendeels afhankelijk van het tij.

Kosten

90 euro
Dit is inclusief koffie/ thee met wat lekkers, zeewierwandeling, kookworkshop, zeewierdiner en een uitgebreide reader in PDF.

Locatie

Stavenisse

Aanmelden / Interesse

Geef je nu op via e-mail of via het contactformulier! Bij interesse kan deze workshop ook georganiseerd worden voor bijvoorbeeld vriendengroepen of verenigingen.