Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

Extracten uit hele bijen

Voor ons klinkt het misschien raar, maar in sommige landen is het heel normaal om bijen en bijenlarven te eten. Daar wordt dit gezien als delicatesse met uitzonderlijk voedzame kwaliteiten. Daarnaast worden er ook extracten gemaakt , welke medicinaal kunnen worden ingezet.

Toepassing van extracten uit hele bijen

Heel soms worden extracten uit de gehele honingbij voor medicinale doeleinden gebruikt. In sommige Afrikaanse landen worden bijvoorbeeld tincturen. Deze worden gebruikt bij met name problemen van ons bewegingsapparaat. Ook bestaan er homeopatische globuli genaamd Apis mellifica waarvan het extract van de gehele honingbij ooit aan de basis stond. Apis mellifica globuli zijn voornamelijk bekend als middel bij klachten die veroorzaakt worden door insectenbeten. Daarnaast worden ze door klassieke homeopaten af en toe ook ingezet bij huiduitslag, gewrichtsproblemen, blaasontsteking, nierproblemen en keelontsteking.

Meer weten over extracten van hele bijen?

Kijk ook eens op de website van Be Healthy Apitherapie om meer te weten te komen over de inzetbaarheid van extracten van hele bijen.

bijen