+31611285149
info@herbiatic.nl
Visdael 8, 47533 Kleve
Duitsland

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Zeewier wandeling – Wemeldinge

13, juni 2020 @ 2:00 pm - 4:30 pm

€30

Een middagje uit in eigen land? Lekker ontspannen en tegelijkertijd heerlijke en gezonde ingrediënten voor het (avond)eten zoeken? Ga meer op zoek naar zeewier! Want ingrediënten voor de heerlijkste gerechten haal je gewoon uit de natuur.

Wat is er lekkerder dan met je handen en voeten in het water op zoek te gaan naar zeewieren (en eventueel ook zeevruchten; oesters, mosselen, schaalhoornen, krukels …). Verder zien we vaak prachtige anemonen en zeesterren. Het doel van de wandeling is om kennis te maken met de verschillende (eetbare) zeewieren die groeien in de Oosterschelde. Tevens wordt er verteld over de gezondheidsvoordelen van het eten van zeewier, het mogelijke gebruik/ verwerking in de keuken en het medicinale/ therapeutische gebruik. De wandeling zal ongeveer 2,5 tot 3 uur duren en wordt compleet verzorgt met koffie/ thee en wat lekkers en natuurlijk een proeverijtje van zeewiergerechtjes.

Tevens ontvangt iedere deelnemer na de wandeling een uitgebreid e-book/ pdf – bestand met informatie over het determineren en het gebruiken van de verschillende zeewieren die in Nederland voorkomen. De kosten voor deze leuke en leerzame middag bedragen 30 euro per persoon.

Gegevens

Datum:
13, juni 2020
Tijd:
2:00 pm - 4:30 pm
Kosten:
€30
Website:
https://www.herbiatic.nl/zeewierwandeling-zeewieren-in-de-oosterschelde/

Locatie

Wemeldinge
Nederland + Google Maps