Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

De geneeskracht van het bos

Wij lazen in een artikel in medicinaal boshet Duitse tijdschrift Natur und Heilen dat het bos geneeskrachtig is. Natuurlijk is dit zo; in het bos leven allerlei medicinale planten, bomen en paddenstoelen. Het is bos is hierdoor op zich al een schatkamer met geneesmiddelen. Maar er is meer… Ook het puur ZIJN in het bos werkt geneeskrachtig. Wij zeggen dit al lange tijd en natuurlijk is dit ook onderdeel van het motto van Herbiatic: Haal meer uit de natuur! Toch lijkt de mens steeds verder van de natuur te vervreemden. We leven in kantoren, winkelcentra, stations en luchthavens. Dit zijn werelden van staal en beton, vaak zonder enige connectie met de natuur om ons heen.

Terug naar de natuur

Herbiatic probert de mens weer terug te krijgen naar de natuur. Ook wil Herbiatic als bedrijf bijdragen aan hoe de mens met de natuur om gaat. Wij willen onze gedachten hierover daarom graag met jullie delen.

Natuur werkt ontspannend

De natuur zorgt er in de eerste plaats voor dat we ons kunnen ontspannen. De geest, de ziel en het lichaam komen in de natuur tot rust. Hierdoor blijkt uit onderzoek dat de bloeddruk en de hartslag naar beneden gaan en de spieren zich ontspannen. Speciaal voor het bos geldt dat hoe verder we het bos in gaan des te beter de rust op ons inwerkt en des te meer we dus ontspannen.

Natuur activeert kanker-killercellen

Er is zelfs een onderzoek dat laat zien dat wandelen in het bos de zogenaamde kanker-killercellen (gespecialiseerde menselijke immuunsysteemcellen die beginnende kankergezwellen opeten) activeert tot activiteit. En dit effect houdt zelfs nog tot 1 week na de boswandeling aan! Men weet nog niet precies hoe dit werkt, maar vermoed wordt dat dit komt door phytonzyden. Phytonzyden zijn de stoffen die planten en bomen aanmaken om zich voor ziekten en schadelijke organismen te beschermen. Wanneer je in het bos wandelt adem je deze phytonzyden vanzelf in. In de longen gaan deze stoffen over in het bloed en kunnen zo ons menselijke immuunsysteem versterken. Fantastisch toch?

Ga naar het bos

En daarom is het tijd om lekker naar het bos te gaan. Geniet van de bloemen in het voorjaar, geniet van de geuren in de zomer en geniet van de mooie kleuren in de herfst. Ook in de winter is het bos een waar paradijs! Ga lekker wandelen. Vergeet ook niet wat te eten uit het bos mee te nemen. Het hele jaar door zijn er wel kruiden, vruchten en paddenstoelen te vinden. Heel veel plezier!