Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

Darrenbroed of Darrenlarven

Darrenlarven of darrenbroed lijken een soortgelijke werking te hebben als koninginnegelei en worden daarom binnen de apitherapie steeds vaker ingezet om de werking van koninginnegelei te ondersteunen of om het schaarse product koninginnegelei aan te lengen.

Werkingsmechanismen van darrenbroed

Helaas is er nog maar weinig wetenschappelijk onderzoek geweest naar de werkzaamheid en inhoudsstoffen van darrenlarven. Het is hierdoor moeilijk om specifieke werkingsmechanismen aan te wijzen. Wat we wel weten is dat darrenlarven verschillende sterk werkende antivirale inhoudsstoffen bevatten. Daarnaast zijn ze rijk aan goed opneembare aminozuren (bouwstenen van eiwitten), die voor ons mensen zeer belangrijk zijn voor allerlei opbouw- en herstelwerkzaamheden in ons lichaam. Het is een zeer goed voedingsmiddel, maar darrenlarven kunnen meer. Het bevat belangrijke stoffen die de werking van ons immuunsysteem ondersteunen. Daarnaast is het zeer rijk aan hormoonachtige stoffen, waardoor ze een boost leveren voor ons volledige hormonale stelsel.

Meer weten over darrenlarven?

Bezoek de darrenlarvenextract-pagina van Bee Healthy Apitherapie. Hier hebben wij geprobeerd een overzicht te geven over de winning en werking van darrenlarvenextract.

darrenbroed oogsten voor gezondheid