Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

Bijenkastlucht: inhaleren van lucht uit de bijenkast

Het gebruik van de bijenkastlucht is steeds meer in opkomst. Vooral in Duitsland wordt de directe inhalatie van de lucht uit de bijenkast steeds meer toegepast. En ook in Nederland zijn de eerste experimenten in volle gang! Voor het inhaleren van de lucht uit de bijenkast wordt een speciaal inhalatie-apparaat op de bijenkast geplaatst.

Werkingsmechanismen van bijenkastlucht

Hoe bijenkast lucht precies werkt is grotendeels nog onverklaard. In de bijenkast bevinden zich alle bijenproducten, die bepaalde stoffen kunnen afgeven aan de omringende lucht (volatiele stoffen genoemd). Ook scheiden bijen bepaalde geurstoffen (feromonen genoemd) af ter bevordering van de communicatie in de donkere bijenkast. Daarnaast lijkt ook het verhoogde percentage aan koolstofdioxide (CO2) in de bijenvolklucht een belangrijke rol te spelen.
Dat we nog niet precies weten hoe bijenkastlucht werkt, neemt niet weg dat er verbluffend goede resultaten worden gehaald bij bijna alle luchtwegproblemen en -klachten (bronchitis, COPD, astma, voorhoofdholte-ontsteking en in het bijzonder bij pollenallergieën) en chronische hoofdpijn.

Meer weten over bijenkastlucht?

Bezoek ook eens de bijenkastlucht-pagina van Bee Healthy Apitherapie. Naar aanleiding van een natuurgeneeskundig consult is het mogelijk dat bjenkastlucht wordt geadviseerd. Wij gaan hiervoor de samenwerking aan met bijenluchttherapie van Cyriel Lendfers. Let op! een consult is voor een goed advies noodzakelijk.