Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

Bijengif als medicijn

Hoewel veel mensen enige angst hebben om door bijen gestoken te worden, blijkt het krijgen van een bijensteek en het daarmee vrijkomende bijengif in de meeste gevallen juist zeer gezond te zijn. In Roemenië zijn er zelfs stromingen binnen de preventieve geneeskunde, die beweren dat één tot drie bijensteken per week ons tot op hoge leeftijd gezond en fit zal houden.

Werkingsmechanismen van bijengif

Bijengif werkt met name positief bij chronische degeneratieve processen in het bewegingsapparaat, hart- en vaataandoeningen en/ of aandoeningen die met chronische ontstekingsreacties gepaard gaan. Het stimuleert het immuunsysteem, werkt ontstekingsremmend en bevordert de doorbloeding. Bovendien werkt het pijnstillend en sterk antimicrobiaal; antiviraal, antibacterieel en antischimmel. Ook zou het de vorming van tumoren tegen gaan.

Toepassing van bijengif

Bijengif kan – mits je er niet allergisch voor bent – op verschillende manieren worden toegepast. Je kunt je natuurlijk direct door een bij laten steken. In Nederland wordt dit ook wel bijensteektherapie genoemd. Volgens de Aziatische traditie wordt dit ook nog gecombineerd met de acupunctuurpunten. Daarnaast wordt het ook verwerkt in medicinale producten. Er bestaan bijvoorbeeld bijengifzalven, injecties, bijengifbereidingen in honing, druppels, tabeltten en capsules. in een consult kunnen wij bepalen wanneer het inzetten wel of niet zinvol is en hoe we deze in het specifieke geval het beste inzetten.

Meer weten over bijengif?

Bezoek de gif-pagina van Bee Healthy Apitherapie. Hier hebben wij geprobeerd een overzicht te geven over de winning en werking van bijensteken en het vrijkomende gif.