Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

Behandeltraject

Het natuurgeneeskundige behandeltraject van Herbiatic bestaat uit verschillende fases. Grofweg kunnen deze worden onderverdeeld in 4 verschillende fases, te weten:

  • anamnese
  • behandelplan
  • behandelfase
  • afsluiting van de therapie

Wij zullen op al deze fases kort in gaan, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Anamnese

De eerste fase in de natuurgeneeskundige behandeling is de anamnese. De anamnese is bedoeld om uitgebreide informatie te verzamelen over jou, je klachten en je hulpvraag. Om straks een goed resultaat te kunnen verwachten van de eigenlijke behandeling is deze eerste fase uiterst belangrijk. Wij maken voor de anamnese gebruik van een anamneseformulier gecombineerd met een (online) gesprek. De anamnese is dan ook een belangrijk onderdeel van het eerste consult. Op basis van de anamnese doen wij verder onderzoek naar de behandelmogelijkheden, die voor jou interessant kunnen zijn. Ook zullen wij bij gebruik van reguliere medicatie of zelfzorgmiddelen eventuele interacties moeten uitsluiten.

Behandelplan

In het behandelplan zullen de geschikte behandelmogelijkheden worden opgenomen. Je ontvangt het behandelplan per e-mail. Afhankelijk van de klachten en de voortgang van de natuurgeneeskundig consulten zal het behandelplan worden besproken in het eerste of tweede consult. Het is belangrijk dat je akkoord gaat met het behandelplan, zodat wij weten dat je er achter staat en er mee aan de slag gaat. Uiteindelijk kunnen wij slechts adviseren en zul je zelf aan het werk moeten gaan.

Behandelfase

Wanneer je akkoord bent met het behandelplan dan is het zaak aan de slag te gaan met de adviezen, oefeningen uit te proberen en de geadviseerde natuurlijke middelen aan te schaffen. Alleen jij zelf kunt ervaren wat dit oplevert. Verwacht echter geen wonderen. Je klachten zijn niet in één dag ontstaan en zullen daarom ook niet in één dag verdwijnen. De behandeling zullen we uiteraard na enige tijd evalueren. In het behandelplan zal worden aangegeven hoe en wanneer we dit gaan doen.

Afsluiting van de behandeling

Ook deze laatste fase is uiterst belangrijk. De natuurgeneeskunde wordt altijd tijdelijk als behandeling ingezet. Het is nooit de bedoeling om natuurlijke supplementen de rest van het leven in te nemen. Je hebt hier ook niks aan, want uiteraard treedt er ook gewenning op. Daarom zullen we na een intensieve periode van het gebruik van supplementen altijd kijken hoe op de lange termijn verder kan worden gegaan.

Zelf ervaren

Wij kunnen een heleboel over onze behandelingen vertellen, maar doordat wij persoonsgebonden werken, is een behandelingstraject nooit hetzelfde. Zelf ervaren is natuurlijk het beste. Wil je direct aan de slag en zelf deze holistische natuurlijke vorm van behandelen ervaren? Vraag dan nu een eerste consult aan…