Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

Natuurgeneeskundige behandelmethodes

Wij maken gebruik van een breed pallet aan natuurgeneeskundige behandelmogelijkheden. De natuur is een belangrijke schakel in ons leven. De natuur kan ons enorm veel bieden. Denk bijvoorbeeld aan ontspanning en rust, gezonde voeding, lichaamsverzorgende producten en natuurlijk medicinale middelen. De natuurgeneeskunde zorgt er voor dat we weer dichter bij de natuur komen te staan. We gaan de natuur op een andere, bewustere manier beleven en tegelijkertijd kunnen we werken aan onze gezondheid.

Op weg naar een effectieve natuurgeneeskundige behandeling

Onze specialisaties binnen de natuurgeneeskunde zijn apitherapie, kruidengeneeskunde, voeding en natuurcosmetica. Wij bekijken de natuurgeneeskunde zowel vanuit Westers als Oosters (Traditionele Chinese Geneeskunde) oogpunt. Wij combineren de verschillende natuurgeneeskundige behandelmogelijkheden om een zo optimaal mogelijke behandelingswijze te creëren. De behandelingen zijn geschikt voor iedereen die aan zijn of haar gezondheid wil werken. In principe behandelen en adviseren wij dan ook mensen met de meest uiteenlopende lichamelijke en psychische klachten en problemen. Vraag nu natuurgeneeskundig advies aan!

Overzicht natuurgeneeskundige behandelmogelijkheden

Wij bieden de volgende behandelmogelijkheden aan:

 • Apitherapie: De apitherapie maakt gebruik van geneeskrachtige producten die de honingbijen ons schenken. De mens kan op verschillende manieren gebruik maken van deze geneeskrachtige bijenproducten met als doel een veelvoud aan aandoeningen, klachten en problemen te verminderen en te genezen. Bijenproducten werken vaak zacht, maar effectief en doeltreffend. Herbiatic zet deze daarom vaak aanvullend in om een genezingsproces op gang te helpen of te ondersteunen.
 • Kruidengeneeskunde (ook wel fytotherapie genoemd): Kruidengeneeskunde of fytotherapie is de professionele toepassing van preparaten op plantaardige basis (zoals tincturen (vaak een alcoholextract), maceraten (vaak een olie-extract) en capsules) met als doel de gezondheid te bevorderen of te behouden. Wanneer de kruidengeneeskunde wordt ingezet om de gezondheid te bevorderen worden de plantaardige preparaten meestal gebruikt ter vervanging van of als aanvulling op reguliere medicatie. Onder de kruidengeneeskunde valt ook de behandeling door middel van aromatherapie.
 • Voeding: Voeding is de absolute basis van onze gezondheid. Zonder voeding kunnen we niet leven. Verkeerde voeding houdt ons weliswaar op de korte termijn in leven, maar maken, soms zelfs ongemerkt, vaak ongelukkig en ongezond. Verkeerde voeding kunnen ook voedingsmiddelen zijn die de huidige maatschappij als gezond bestempeld, maar voor jou als individu niet gezond blijken te zijn. Het kan dan gaan om specifieke allergieën of intoleranties voor bepaalde voeding, maar het kan dan ook gaan om voedingsmiddelen waarbij uit (recent) wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat deze helemaal niet zo gezond zijn als ons wordt voorgehouden. Eventueel geven wij ook advies over voedingsmiddelen die uw klachten kunnen verminderen of juist verergeren.
 • Natuurcosmetica: Natuurcosmetica bevatten enkel (van oorsprong) natuurlijke stoffen die sterk lijken op de stoffen die zich van nature in onze huid bevinden. Ons lichaam herkent de stoffen uit natuurcosmetica dan ook en kan hier daadwerkelijk iets mee doen. Hierdoor zijn natuurcosmetica in staat onze
  huid te voeden. Dit in tegenstelling tot de meeste reguliere cosmetica waarbij gebruik gemaakt
  wordt van chemische of fabrieksmatig zeer bewerkte basisstoffen (en vaak zelfs afvalstoffen van
  industriële productieprocessen). Onder de natuurcosmetica valt over het algemeen ook de basische cosmetica, die een ontgiftende werking hebben op de huid.

 

Andere natuurgeneeskundige en holistische behandelmethoden waar wij gebruik van maken zijn:

 • orthomoleculaire geneeskunde en supplementen: Het gebruik van supplementen met hoog gedoseerde voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, essentiële vetzuren en aminozuren, met als doel het herstel van ziekte te bevorderen, wordt ook wel orthomoleculaire geneeskunde genoemd. De orthomoleculaire geneeskunde gebruikt alleen natuurlijke supplementen. Deze supplementen worden door mij ingezet om tekorten te voorkomen en aan te vullen.
 • psychologie en holistische coaching: Wij combineren reguliere psychotherapeutische interventies en behandelmethodes met onze holistische kijk op de mens. Onze specialisaties zijn cognitieve gedragstherapie en mindfulness based cognitive therapy wat wij onder andere inzetten bij chronische aandoeningen, vermoeidheid, pijn, stress, depressie, trauma en angstklachten.