Per e-mail te bereiken
info@herbiatic.nl

Apitherapie: behandeling met bijenproducten

Apitherapie is een natuurgeneeskundige therapievorm waarbij gebruik wordt gemaakt van de geneeskrachtige werking van bijenproducten. In Duitsland wordt apitherapie daarom ook wel bienenheilkunde (letterlijk vertaald: bijengeneeskunde) genoemd. Het is echter wel belangrijk de bienenheilkunde niet te verwarren met het genezen van zieke bijen. In de apitherapie gaat het om het genezen van de mens (of dier) met behulp van producten die de honingbijen ons leveren.

De geneeskrachtige bijenproducten

Afhankelijk van hoe je ze indeelt zijn er 10 tot 13 verschillende geneeskrachtige bijenproducten. Dit zijn:

Deze bijenproducten kunnen stuk voor stuk op veelzijdige manieren en voor een breed scala aan gezondheidsklachten en -problemen worden ingezet.

Apitherapie bij Herbiatic

De apitherapie is, naast voedingsomstelling, de hoofdbehandelingsmethode uit ons natuurgeneeskundig advies. Bijenproducten werken op zichzelf staand of in combinatie met elkaar of met kruiden vaak goed bij zowel acute als chronische klachten. Daarbij zijn er over het algemeen weinig bijwerkingen of onverdraagzaamheden (enige uitzonderingen daargelaten). Natuurlijk proberen wij bij de keuze van producten altijd rekening gehouden met het welzijn van de bij!

Samenwerking met Bee Healthy

Wil je meer weten over wat bijen kunnen betekenen voor je gezondheid? Herbiatic heeft het samenwerkingsverband Bee Healthy lopen! Op deze website kun je meer lezen over bijen, apitherapie en de werking van de verschillende bijenproducten. Ook organiseren wij via dit samenwerkingsverband een apitherapie opleiding, een e-cursus, een apicosmetica opleiding en worden er met regelmaat workshops georganiseerd. Neem gerust eens een kijkje op de website. Je blijft gemakkelijk up-to-date door Bee Healthy ook te volgen op Facebook!