Knoppen van de zwarte bes

Ze zijn er maar heel even, dus maak er gebruik van; de knoppen van de zwarte bes. Ze zijn heerlijk in een thee om onze ontgifting te stimuleren. Het voorjaar is de perfecte tijd om de ontgifting van het lichaam te ondersteunen en de natuur biedt ons hier diverse mogelijkheden toe.

Zwarte besknoppen

knoppen van de zwarte besDe knoppen van de zwarte bes zetten onze nieren aan om meer urine te produceren. Hierdoor kunnen afvalstoffen beter ons lichaam verlaten. Daarnaast werken ze ontstekingsremmend en stimuleren ze ook de bijnieren, wat helpt om vermoeidheid tegen te gaan.

Ontgiftende kruidenthee

Wil je je eigen lichaam eens ondersteunen, maak dan nu gebruik van de knoppen van de zwarte bes. Je kunt deze combineren met bijvoorbeeld de nieuwe uitlopers van de bijvoet en heermoes. Gebruik een snuf bijvoet, 1 theelepel heermoes en wat knoppen van de zwarte bes en laat dit 10 minuten trekken in 200 milliliter gekookt water. Drink de kruidenthee zo of met wat honing naar smaak.