Last van de wisseling van seizoenen?

In de herfst hebben sommige mensen last van de wisseling van de seizoenen. Het is belangrijk om voldoende in de frisse lucht te komen en voldoende naar buiten te gaan. Ga er daarom bij goed weer op uit! Als verdere ondersteuning kunnen kruiden en bijenproducten worden gebruikt. Neem bijvoorbeeld eens een lekkere kruidenthee met honing. Deze maken de wisseling van seizoenen een stuk gemakkelijker!

Klachten in de herfst

De herfst is in Nederland de overgang tussen het warmere en lichtere zomerseizoen en het koudere en donkere winterseizoen. Vele mensen ervaren juist in deze periode klachten die veroorzaakt worden door de wisseling van de seizoenen. Typische klachten zijn bijvoorbeeld vermoeidheid, lichtgevoeligheid en hoofdpijn.

Stemmingsverbeterende kruidenthee

Meng gelijke delen van de volgende gedroogde kruiden: lavendelbloemen, sint-janskruid, duizendblad, meidoornbloesem en citroenmelisse. Neem voor een kop kruidenthee 1 theelepel van de gedroogde kruidenmix en overgiet dit met 250 milliliter gekookt water. Laat het geheel vijf minuten trekken en zeef de kruiden dan af. Laat de kruidenthee afkoelen tot drinktemperatuur en voeg net voor het drinken een theelepel (linde)honing toe. Breng eventueel verder op smaak met een beetje citroensap of gembersap.

Hoe werkt de kruidenthee?

Deze kruidenthee verbetert je stemming en werkt tegelijkertijd rustgevend. Lavendel werkt rustgevend en vermindert prikkelbaarheid. Sint-janskruid verbetert de stemming. Duizendblad zorgt er voor dat spanningen beter los kunnen worden gelaten. Meidoorn verbetert de doorbloeding (dus ook die van onze hersenen). En citroenmelisse werkt ontspannend en verbetert de hersenwerking.

seizoenswisseling