Natuurgeneeskundige specialisaties

In principe behandelen wij mensen met de meest uiteenlopende lichamelijke en psychische klachten en problemen. In de loop der jaren hebben wij ons echter op basis van interesse en ervaring duidelijk gespecialiseerd op een aantal gebieden. Ons specialisme betreft (chronische) lichamelijke aandoeningen die een enorme impact hebben op onze psyche en dan met name op het gebied van de huidaandoeningen. Het omgekeerde is echter ook heel goed mogelijk, namelijk (chronische) psychische aandoeningen die een enorme impact hebben op ons lichaam (bijvoorbeeld stemmingsstoornissen en angststoornissen). Vaak gaan deze aandoeningen ook nog gepaard met vermoeidheid en uitgeputheid.

Specifieke natuurgeneeskundige specialisaties

  • Dermatologie (Huid): Huidaandoeningen en huidproblemen hebben zeer veel invloed op het dagelijks leven. Dit wordt echter nog niet altijd erkend. Onze specialisatie komt simpwelweg voort uit het feit dat Ruby zelf ernstig eczeem heeft. Zij weet hierdoor als geen ander hoe het is om een gevoelige huid (en lichaam) te hebben. Dit is heel zwaar voor zowel lichaam en geest. Apitherapie, kruidengeneeskunde, aromatherapie, voedingsveranderingen en coaching kunnen een enorme bijdrage leveren aan herstel van de huid en het onder controle krijgen van huidklachten. Het is echter een hele puzzeltocht om zover te komen. Wij begeleiden je hier graag bij!
  • Psyche: Als opgeleid psycholoog en holistisch coach heeft Ruby veel oog voor de psyche van de mens. Dit is uiterst belangrijk omdat het lichaam en de geest elkaar wederzijds beïnvloeden. Onze specialisatie op dit gebied zijn stemmings- en angststoornissen. Deze zijn zowel met kruidengeneeskundige preparaten als specifieke psychotherapeutische interventies zeer goed te behandelen. Zo nodig maken wij dan ook gebruik van gerichte psychotherapeutische oefeningen en opdrachten vanuit met name de cognitieve gedragstherapie en de mindfulness based cognitive therapy om gedachten en gedrag te doorbreken en eventueel te veranderen.
  • Vermoeidheid: Veel chronische en psychische aandoeningen gaan gepaard met (ernstige) vermoeidheid of zelfs uitgeputheid. Toch wordt deze klacht nog te vaak over het hoofd gezien en als psychisch en onbelangrijk bestempeld. In de meeste gevallen is dit helemaal niet het geval. Wij vinden het uiterst belangrijk cliënten hierbij te ondersteunen door tips te geven hoe hier het beste mee om kan worden gegaan, zo mogelijk te achterhalen waar deze klacht vandaan komt of door wordt verergerd, geschikte apitherapeutische middelen, kruiden en plantaardige middelen voor hen te vinden en het dieet zo mogelijk aan te passen.
  • Allergieën en Voedingsintoleranties: Steeds vaker zien wij mensen waarbij hun klachten veroorzaakt worden door onopgemerkte allergieën of voedingsintoleranties. Bekende voedingsintoleranties zijn bijvoorbeeld gluten, melkeiwit, lactose (melksuiker), chemische kleurstoffen of chemische emulgatoren. Vooral vermoeidheidsklachten, huidklachten, spijsverteringsklachten en overgewicht worden hier vaak door veroorzaakt. Wij hebben hier zelf ook ervaring mee/ last van en zijn daarom op deze relatief verborgen oorzaak extra alert.
  • Overgewicht (Afvallen): Wij denken de oplossing te hebben gevonden tot het overwinnen van het eeuwige gevecht tegen overgewicht! De sleutel ligt in een combinatie van het veranderen van de voedingsgewoonten (zonder hierbij honger te lijden of calorieën te tellen) en doorzettingsvermogen en de geestelijke wil om dit ook vol te houden. Ruby heeft zelf een jarenlange ‘strijd’ tegen mijn gewicht geleverd. In de periode van september 2011 tot en met september 2013 is zij op eigen kracht meer dan 30 kilo afgevallen. Zij weet hoe en dat het kan en heeft hiervoor de juiste methode ontwikkeld. En als zij het kan, kan jij het ook!
  • Verder lezen?

    Lees verder over ons natuurgeneeskundig advies en behandeling en ontdek de mogelijkheden die wij bieden om aan een bepaalde klacht of probleem te werken.