Agenda

April 2018
Z Z M D W D V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste ontwikkelingen. Meld u nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol wetenswaardigheden, tips en trucs.


Ontvang HTML?

 

Workshops, lezingen en wandelingen


Door middel van workshops, lezingen en wandelingen probeert Herbiatic anderen meer bewust te maken van de (medicinale) kracht van de natuur. Alle workshops, lezingen en wandelingen worden gegeven door Ruby van den Heuvel. Ruby van den Heuvel is als docent gecertificeerd door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) en geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Er zijn verschillende workshops voor particulieren die geïnteresseerd zijn in de kruidengeneeskunde, apitherapie en voeding. Ook verzorgt Herbiatic workshops en lezingen bij verschillende Nederlandse opleidingsinstituten en op scholingsdagen van bedrijven. Herbiatic biedt verder specifieke nascholingsdagen en verdiepingscursussen voor therapeuten of mensen die al een natuurgeneeskundige, kruidengeneeskundige en/ of aromatherapeutische opleiding hebben gevolgd of achtergrond hebben.

"Kruidige" onderwerpen
De onderwerpen van mijn workshops en lezingen Afgieten van een maceraathebben betrekking op het volledige kruidengeneeskundige pallet. De focus ligt echter over het algemeen op het zelf verzamelen, het zelf maken of het zelf ervaren van plantaardige producten. De workshops worden volledig verzorgt inclusief een uitgebreide reader, een hapje en een drankje. Neem dus gauw een kijkje bij de geplande workshops! De data vindt u ook terug in de agenda. Eventueel kunnen workshops ook aan uw individuele wensen aangepast worden. Bij interesse kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wandelingen
Tijdens de ‘wildcrafting’ wandelingen maakt u kennis met Wortels en jonge plante zoeken bij de voorjaarskruidenwandelingverschillende medicinale en eetbare wilde planten. U leert de planten herkennen, u leert hoe en wanneer u deze oogst en kunt eventueel planten zelf oogsten om thuis mee te koken of verder te verwerken tot kruidengeneeskundig product. Ook na de wandelingen ontvangt u een reader zodat u het een en ander thuis nog eens op uw gemak kunt nalezen.

Categorieën
Kijkt u gerust eens verder om te zien of er iets interessants voor u bij ziet. U kunt ook direct in de agenda kijken om te zien wanneer Herbiatic weer in actie komt. Er zijn diverse categorieën:

  • Workshops Algemeen: Workshops over een breed scala aan onderwerpen die allen aan de kruidengeneeskunde gelinkt zijn. De focus ligt op het zelf maken en zelf ervaren van natuurlijke producten zoals natuurlijke cosmetica, geur- en parfumoliën, zeep, kruidenoliën en -zalven en zeewierproducten... Deze workshops zijn geschikt voor iedereen met interesse in het desbetreffende onderwerp.
  • Workshops (Natuurgeneeskundig)Therapeuten: In de loop der jaren heb ik me vanuit mijn eigen achtergrond verder verdiept en gespecialiseerd op verschillende gebieden (waar onder: zeewier, gezondheidspsychologie bij chronische aandoeningen en (e-)coaching). De opgedane kennis heb ik vertaald naar de natuur-/ kruidengeneeskundige praktijk en wil ik in deze vorm graag doorgeven aan andere therapeuten. Deze workshops zijn geschikt voor mensen met voorkennis op het gebied van natuurgeneeskunde (bijvoorbeeld mensen die een kruidengeneeskundige of aromatherapeutische opleiding volgen, mensen met een afgeronde opleiding in de natuurgeneeskunde of gevestigde therapeuten).
  • Workshops Bedrijven: Workshops bij bedrijven worden vaak gegeven tijdens bedrijfsuitjes of op scholingsdagen en kunnen altijd worden aangepast aan de wensen van het bedrijf. Mogelijke onderwerpen zijn: EHBO met kruiden, vergroten van stressbestendigheid op de werkvloer, kruiden en kinderen, gezond met specerijenmengsels... De workshops vormen een inleiding op het onderwerp en bieden altijd handvaten waarmee de werknemers zelf aan de slag kunnen gaan.
  • Workshop op Maat: Zit uw ideale workshop of lezing er niet bij? Wilt u bepaalde workshops combineren? Of wilt u iets speciaals organiseren voor een familie- of vriendenfeestje? Dan kan dat. Herbiatic wil iedereen kennis laten maken met de kracht van de natuur! Ik zal daarom mijn uiterste best doen om workshops op maat aan te bieden.
  • Lezingen: In de loop van het jaar zullen er lezingen worden gepland over specifieke onderwerpen. Deze lezingen worden niet alleen gegeven door Herbiatic, maar kunnen ook verzorgd worden door andere opleidingsinsituten of bedrijven waarmee ik een samenwerking ben aangegaan. Voor wie de lezingen geschikt zijn is afhankelijk van het onderwerp, maar dit zal van te voren altijd duidelijk worden aangegeven.
  • (Wildcrafting)Wandelingen: Tijdens de 'wildcrafting' wandelingen kunt u kennis maken met verschillende geneeskrachtige en/ of eetbare wilde planten. In de loop van het jaar worden er verschillende wandelingen tijdens verschillende jaargetijden en in verschillenden gebieden gehouden zodat de mogelijkheid bestaat om op een leuke manier veel planten te leren kennen.
2018  Herbiatic: Haal meer uit de natuur