Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste ontwikkelingen. Meld u nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol wetenswaardigheden, tips en trucs.


Ontvang HTML?

 

'Wilde' wandelingen


Gezond en lekker eten? Haal het zelf uit de natuur! En het mooie is, eten uit de natuur is nog helemaal gratis ook. Tijdens de ‘wildcrafting’ wandelingen kunt u kennis maken met wilde eetbare (en medicinale) planten in verschillendeseizoenen en verschillende soorten landschappen. Wildcrafting is de Engelse term voor het in het wild verzamelen van medicinale en eetbare planten en kruiden. In de kruidengeneeskunde (of fytotherapie) maken we gebruik van medicinale planten en kruiden om het lichaam en de geest gezond te houden en aandoeningen te genezen. Daarnaast zijn ook een groot aantal wilde planten en kruiden eetbaar.

Het zelf verzamelen van wilde planten en kruiden om deze op te eten is een fantastisch alternatief voor het kopen van groente en fruit uit de winkel. Tijdens het verzamelen van de planten ben je niet alleen lekker ontspannen bezig in de natuur, maar wilde planten zijn ook nog eens zeer gezond. Wilde planten bevatten geen chemische bestrijdingsmiddelen en zijn niet genetisch gemanipuleerd. Daarnaast bevatten ze over het algemeen een hogere voedingswaarde en meer voedingsstoffen dan reguliere groente en fruit. Ook bezitten ze, zoals eerder al genoemd, vaak een medicinale werking.

Tijdens de wildcrafting en kruidenwandelingen leert u deKlein hoefblad tijdens voorjaarswandeling. juiste planten herkennen; u leert hoe en wanneer u deze het beste oogst en kunt eventueel zelf planten oogsten om thuis mee te koken of verder te verwerken tot kruidengeneeskundig product. Naar wens kunnen de wandelingen ook op een door u gekozen locatie worden gegeven. Wanneer u gebruik wilt maken van deze optie kunt u contact met mij opnemen voor meer informatie over mogelijkheden en tarieven.

Agenda

 

Nieuwe wandelingen
Geregeld zullen er nieuwe wandelingen worden toegevoegd!

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de nieuwste wandelingen of de nieuwste geplande data hou Herbiatic dan goed in de gaten. Geef u aan de linkerkant van deze website op voor onze nieuwsbrief of volg Herbiatic op facebook! Heeft u interesse in een van de geplande wandelingen of wilt u extra informatie neem dan gerust contact op.

2018  Herbiatic: Haal meer uit de natuur