Agenda

Mei 2018
Z Z M D W D V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste ontwikkelingen. Meld u nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol wetenswaardigheden, tips en trucs.


Ontvang HTML?

 

Orthomoleculaire geneeskunde


De orthomoleculaire geneeskunde wordt ook wel orthomoleculaire therapie genoemd. De orthomoleculaire geneeskunde maakt gebruik van preparaten (ook wel voedingssupplementen genoemd) met hierin hooggedoseerde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, essentiele vetzuren en aminozuren om herstel van ziekte te bevorderen. De doseringen die hierbij gebruikt worden zijn vrijwel altijd hoger dan de in Nederland aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Deze hoge doseringen worden gebruikt omdat het niet alleen belangrijk is iedere dag deze voedingsstof binnen te krijgen, maar ook om tekorten aan te vullen. Bovendien kunnen bepaalde levenswijzen, voedingsvoorkeuren, aandoeningen en/ of ziektes er voor zorgen dat de individuele behofte voor een bepaalde voedingsstof vele malen hoger is dan de in Nederland aanbevolen dagelijkse dosering.

Niet automatisch veilig
Net als voor medicinale kruiden en planten geldt ook voor bepaalde vitamines, mineralen, essentiel vetzuren en aminozuren dat de inname hiervan niet per definitie veilig is. Vooral de inname van supplementen die vitamine A en vitamine D bevatten, staan er om bekend tijdens de zwangerschap de vrucht te kunnen beschadigen. Zelfs als het gaat om essentiele voedingsstoffen (essentiele voedingsstoffen zijn voedingsstoffen die het lichaam niet zelf aan kan maken en daardoor altijd via voeding of supplementen in het lichaam terecht moeten komen) dan is het gebruik hiervan niet altijd veilig. Wanneer een teveel aan deze voedingsstoffen het lichaam namelijk niet kunnen verlaten kan deze overdosering schade aanrichten. Daarnaast kennen ook othomoleculaire middelen interacties met reguliere medicijnen, kruidengeneeskundige en aromatherapeutische middelen.

Het is daarom belangrijk je goed te laten informeren bij een vakkundig therapeut. Houdt u ook aan de voorschriften op de verpakking (of het liefst de voorschriften van een therapeut). En gebruik niet zomaar - tenzij voorgeschreven door een vakkundig therapeut - meerdere voedingssuplementen tegelijkertijd. Heeft u vragen over het gebruik van orthomoleculaire middelen en voedingssupplementen? Dan biedt Herbiatic u de kans deze te stellen via Advies Op Maat. U ontvangt dan een individueel advies.

Multivitaminen van de drogist en supermarkt
Het kan zijn dat ik in het Herbal E-coachings behandelingsplan bepaalde orthomoleculaire middelen noem die het herstel van uw ziekte kunnnen beinvloeden. In de meeste gevallen kies ik dan voor de zogenoemde multi-vitamine en mineralen preparaten. Ik doe dit voor het gemak (u hoeft maar 1 pil in te nemen in plaats van meerdere) en voor uw portemonnee (hoe meer verschillende middelen ik voorschrijf des te duurder de behandeling zal worden). Toch zijn dit niet de multivitamine preparaten die u misschien kent uit de drogist en inmiddels ook bij iedere supermarkt kunt kopen. De merken die ik voorschrijf zijn vaak duurder dan deze middelen. Dit doe ik niet om u geld afhandig te maken en heeft in mijn ogen alles te maken met kwaliteit. De merken die ik voorschrijf gebruiken in hun preparaten en supplementen voedingsstoffen afkomstig van natuurlijke bronnen, terwijl de preparaten die u bij drogist en supermarkt kunt kopen vaak van synthetische afkomst zijn. Bovendien zijn de preparaten en supplemementen die ik voorschrijf door de toevoeging van de juiste hoeveelheid andere voedingsstoffen vaak beter opneembaar. Ook zijn ze over het algemeen hoger gedoseerd en de combinatie van voedingsstoffen in het preparaat of supplement is vaak beter uitgebalanceerd voor mensen in bepaalde levensfases of met bepaalde aandoeningen.

Gebruikt u zelf voedingssupplementen uit de supermarkt en wilt u na dit gelezen te hebben meer informatie en liever overstappen op een doeltreffender middel dan kunt u ook gebruik maken van het Advies Op Maat. Bij uitgebreidere problemen adviseren wij u echter gebruik te maken van Herbal E-coaching.

2018  Herbiatic: Haal meer uit de natuur