Agenda

April 2018
Z Z M D W D V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste ontwikkelingen. Meld u nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol wetenswaardigheden, tips en trucs.


Ontvang HTML?

 

Samenwerkingen

Herbiatic en Ruby van den Heuvel werken samen met de volgende bedrijven.

 • Bee Healthy
  Bee Healthy is het Nederlandse startpunt voor informatie, workshops, opleidingen en behandelingen op het gebied van de Apitherapie (geneeskunde met bijenprodukten). Bee Healthy heeft als doel de mens te informeren, adviseren en fascineren in bijen en de geneeskrachtige producten die bijen voort brengen. Natuurlijk wordt dit gedaan met oog voor de natuur en het welzijn van de bij. Herbiatic is binnen deze organisatie een belangrijk adviserend orgaan en organiseert in samenwerking met Bee Healthy workshops, cursussen, opleidingen en natuurgeneeskundige consulten.
 • SORAG-akademie
  De SORAG-akademie is een thuisstudieorganisatie op het gebied van complementaire en alternatieve geneeswijzen en psychologie. Ruby van den Heuvel heeft voor de SORAG-akademie een aantal opleidingen op het gebied van psychologie samengesteld en treedt op als opleidingsontwikkelaar. Tevens is zij hier docent voor de opleidingen Cognitieve Gedragstherapie, Mindfulness Based Cognitive Therapy, Depressiecoaching, Traumacoaching, Basiscursus Psycho- en Gedragstherapie, Psychologie voor Alledag, Basiskennis Personal Coaching, Werken met Praktische Psychologie, Werken aan je Intuïtieve Ontwikkeling, Lichaamsgerichte Psychotherapie en Neurolinguistisch programmeren (NLP). Binnenkort zal Herbiatic via de SORAG-akademie ook interessante praktijkdagen en workshops gaan organiseren!
 • MediApis
  Herbiatic is het Nederlandse aanspreekpunt van het Duitse MediApis. MediApis is het netwerk voor apitherapie met als doel de oud bewaarde geneeskrachtige werking van bijenproducten te combineren met de hedendaagse wetenschappelijke kennis. Apitherapie staat voor het therapeutisch en medicinaal gebruik van verschillende bijenproducten (honing, propolis, pollen, bijenbrood, bijenwas, koninginnengelei, darrenlarven, bijengif en de lucht uit de bijenkast). Binnen de apitherapie worden een of meerdere bijenproducten door de mens regelmatig gebruikt met als uiteindelijk doel te genezen.
 • Woongemeenschap Homüschemühl
  De Homüschemühl is een natuurlijke en inspirerende woon/ werkgemeenschap. Het accent ligt op (samen) wonen, maar er is ook veel (samen) te werken. De tuin, de dieren, de gebouwen en de (gezamenlijke) activiteiten vragen hun (werk)tijd. De Homüschemühl is opgezet vanuit natuurlijk-ecologische uitgangspunten; duurzaam wonen, respect voor alles wat leeft, gezond eten en drinken, maatschappelijke betrokkenheid en internationale solidariteit zijn de belangrijkste gedeelde waarden. Herbiatic is bij sommige activiteiten van de Homüschemühl betrokken en vind hier ook een plaats voor het geven van workshops.
 • Kookstudio de Thoolse Parel
  Kookstudio de Thoolse Parel organiseert ambachtelijke kookworkshops en dagarrangementen op een bijzonder sfeervolle en landelijke locatie in Zeeland waar je het gevoel van rust, eenvoud en gezellig samenzijn zeker zult ervaren. In samenwerking met kookstudio de Thoolse Parel organiseert Herbiatic bijzondere workshops Gezond met Zeewier. De workshop begint met een zeewierwandeling, waarbij we op zoek gaan naar de zeewieren die de Oosterschelde te bieden heeft. Hierna zul je meer leren over de verwerkingsvormen van zeewier en gaan we in op de vraag hoe je zeewier het beste in je voeding kunt verwerken. De gevonden zeewieren worden gezamenlijk verwerkt tot een lunch. Na de lunch zullen we verder in gaan op de gezondheidsvoordelen van het eten van zeewier en de algemene medicinale toepassingen van sommige zeewieren. En natuurlijk worden er medicinale producten gemaakt voor eigen gebruik.

  Nieuwe samenwerkingen?
  Herbiatic en Ruby van den Heuvel staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen en komen graag in contact met opleidingsinstituten, volksuniversiteiten, verenigingen, bedrijven en andere organisaties om mee samen cursussen en workshops te ontwikkelen en te geven. Ook komt Herbiatic graag in contact met bedrijven en personen die in Nederland medicinale planten verbouwen of kruidengeneeskundige preparaten ontwikkelen. U kunt contact opnemen via e-mail of via het contactformulier.

2018  Herbiatic: Haal meer uit de natuur