Agenda

Mei 2018
Z Z M D W D V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste ontwikkelingen. Meld u nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol wetenswaardigheden, tips en trucs.


Ontvang HTML?

 

Behandelmogelijkheden en Specialisaties


Ik - Ruby van den Heuvel - ben breed geschoold in zowel de psychologie en coaching als de natuurgeneeskunde en natuurlijke geneeswijzen. Herbiatic maakt daarom binnen Herbal E-Coaching (en, zij het in mindere mate, ook binnen het Advies op Maat) gebruik van een breed pallet aan behandelmogelijkheden.

Overzicht behandelmogelijkheden

 • Kruidengeneeskunde (ook wel fytotherapie genoemd): Kruidengeneeskunde of fytotherapie is de professionele toepassing van preparaten op plantaardige basis (zoals tincturen (vaak een alcoholextract), maceraten (vaak een olie-extract) en capsules) met als doel de gezondheid te bevorderen of te behouden. Wanneer de kruidengeneeskunde wordt ingezet om de gezondheid te bevorderen worden de plantaardige preparaten meestal gebruikt ter vervanging van of als aanvulling op reguliere medicatie.
 • Aromatherapie: Aromatherapie is het behandelen van mensen door gebruik te maken van plantaardige aromatische/ geurende stoffen. De naam aromatherapie is natuurlijk een samentrekking van de woorden aroma (ofwel geur) en therapie en kan dus simpelweg gezien worden als behandeling met geuren. Veel mensen definiëren de aromatherapie als het therapeutisch inzetten van etherische oliën. De aromatherapie is echter veel meer dan alleen het gebruik van etherische oliën. De aromatherapie maakt niet alleen gebruik van etherische olien, maar ook van andere aromatische plantaardige stoffen (zoals sommige hydrolaten) en niet aromatische plantaardige stoffen (zoals plantaardige oliën, oliemaceraten en sommige CO2-extracten).
 • Voeding: Voeding is de absolute basis van onze gezondheid. Zonder voeding kunnen we niet leven. Verkeerde voeding houdt ons weliswaar op de korte termijn in leven, maar maken, soms zelfs ongemerkt, vaak ongelukkig en ongezond. Verkeerde voeding kunnen naar mijn mening ook voedingsmiddelen zijn die de huidige maatschappij als gezond bestempeld, maar voor u als individu niet gezond blijken te zijn. Het kan dan gaan om specifieke allergiën of intoleranties voor bepaalde voeding, maar het kan dan ook gaan om voedingsmiddelen waarbij uit (recent) wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat deze helemaal niet zo gezond zijn als ons wordt voorgehouden. Aan goede en gezonde voeding besteedt ik binnen een behandeling dan ook altijd de nodige aandacht. Eventueel geef ik ook advies over voedingsmiddelen die uw klachten kunnen verminderen of juist verergeren.
 • Supplementen: Het gebruik van supplementen met hooggedoseerde voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, essentiele vetzuren en aminozuren, met als doel het herstel van ziekte te bevorderen, wordt ook wel orthomoleculaire geneeskunde genoemd. De orthomoleculaire geneeskunde gebruikt alleen natuurlijke supplementen. Deze supplementen worden door mij ingezet om tekorten te voorkomen en aan te vullen.
 • Apitherapie: De apitherapie maakt gebruik van  geneeskrachtige producten die de honingbijen ons schenken. De mens kan op verschillende manieren gebruik maken van deze geneeskrachtige bijenproducten met als doel een veelvoud aan aandoeningen, klachten en problemen te verminderen en te genezen. Bijenproducten werken vaak zacht, maar effectief en doeltreffend. Herbiatic zet deze daarom vaak aanvullend in om een genezingsproces op gang te helpen of te ondersteunen.
 • Psychologie en (Holistische) Coaching: Na mijn universitaire studie in de psychologie ben ik mij verder gaan verdiepen in de holistische natuurgeneeswijzen en de hieruit voortvloeiende holistische coaching. Dit betekent dat ik reguliere psychotherapeutische interventies en behandelmethodes combineer met mijn holistische kijk op de mens. Mijn specialisaties zijn cognitieve gedragstherapie en mindfulness based cognitive therapy wat ik onder andere inzet bij chronische aandoeningen, vermoeidheid, pijn, stress, depressie, trauma en angstklachten.

Tijdens de Herbal E-Coaching worden deze behandelmethodes gecombineerd om een voor u zo optimaal mogelijke behandelinswijze te creëeren. De behandelingen zijn geschikt voor iedereen die aan zijn of haar gezondheid wil werken. In principe behandelt Herbiatic dan ook mensen met de meest uiteenlopende lichamelijke en psychische klachten en problemen.

Specialisatie op basis van interesses en ervaringen

In de loop der jaren heb ik - Ruby van den Heuvel - me echter op basis van mijn interesses en ervaringen gespecialiseerd op een aantal gebieden. Mijn specialisme betreft (chronische) lichamelijke aandoeningen die een enorme impact hebben op onze psyche en dan met name op het gebied van de huidaandoeningen. Het omgekeerde is echter ook heel goed mogelijk, namelijk (chronische) psychische aandoeningen die een enorme impact hebben op ons lichaam. Mijn specialisme ligt hier met name op het gebied van de stemmings- en angststoornissen. Vaak gaan deze aandoeningen gepaard met vermoeidheid en uitgeputheid.

Specifieke specialisaties van Herbiatic

 • Dermatologie (Huid): Huidaandoeningen en huidproblemen hebben zeer veel invloed op het dagelijks leven. Dit wordt echter nog niet altijd erkend. Mijn specialisatie komt simpwelweg voort uit het feit dat ik zelf ernstig eczeem heb. Ik weet daardoor als geen ander hoe het is om een gevoelige huid (en lichaam) te hebben. Dit is heel zwaar voor zowel lichaam en geest. Kruidengeneeskunde, aromatherapie, voedingsveranderingen en coaching kunnen een enorme bijdrage leveren aan herstel van de huid en het onder controle krijgen van huidklachten. Het is echter een hele puzzeltocht om zover te komen. Ik begeleid clienten hier graag bij.
 • Psyche: Als opgeleid psycholoog en holistisch coach heb ik veel oog voor de psyche van de mens. Ik vind dit heel belangrijk omdat het lichaam en de geest elkaar wederzijds beinvloeden. Mijn specialisatie op dit gebied zijn stemmings- en angststoornissen. Deze zijn zowel met kruidengeneeskundige preparaten als specifieke psychotherapeutische interventies zeer goed te behandelen. Zo nodig maak ik dan ook gebruik van gerichte psychotherapeutische oefeningen en opdrachten vanuit met name de cognitieve gedragstherapie en de mindfulness based cognitive therapy om gedachten en gedrag te doorbreken en eventueel te veranderen.
 • Vermoeidheid: Veel chronische en psychische aandoeningen gaan gepaard met (ernstige) vermoeidheid of zelfs uitgeputheid. Toch wordt deze klacht nog te vaak over het hoofd gezien en als psycchisch en onbelangrijk bestempeld. In de meeste gevallen is dit helemaak niet het geval. Ik vind het heel belangrijk mijn clienten hierbij te ondersteunen door tips te geven hoe hier het beste mee om kan worden gegaan, zo mogelijk te achterhalen waar deze klacht vandaan komt of door wordt verergerd, geschikte kruiden en plantaardige middelen voor hen te vinden en het dieet zo mogelijk aan te passen.
 • Allergiën en Voedingsintoleranties: Steeds vaker zie ik mensen waarbij hun klachten veroorzaakt worden door onopgemerkte allergiën of voedingsintoleranties. Bekende voedingsintoleranties zijn bijvoorbeeld gluten, melkeiwit, lactose (melksuiker), chemische kleurstoffen of chemische emulgatoren. Vooral vermoeidheidsklachten, huidklachten, spijsverteringsklachten en overgewicht worden hier naar mijn mening vaak door veroorzaakt. Ik heb hier zelf helaas ook de nodige ervaring mee. Vandaar dat ik hier ook extra alert op ben geworden en mij hier verder in heb verdiept.
 • Overgewicht (Afvallen): Ik denk de oplossing te hebben gevonden tot het overwinnen van het eeuwige gevecht tegen overgewicht. De sleutel ligt wat mij betreft in een combinatie van het veranderen van de voedingsgewoonten (zonder hierbij honger te lijden of callorieën te tellen) en doorzettingsvermogen en de geestelijke wil om dit ook vol te houden. Ik heb zelf een jarenlange 'strijd' tegen mijn gewicht geleverd. In de periode van september 2011 tot en met september 2013 ben ik echter op eigen kracht meer dan 30 kilo afgevallen. Ik weet hoe en dat het kan en heb hiervoor de juiste methode ontwikkeld. En als ik het kan, kunt u het ook!
2018  Herbiatic: Haal meer uit de natuur