Agenda

Mei 2018
Z Z M D W D V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

 

Anamnese


Nadat u een eerste consult heeft aangevraagd ontvangt u per e-mail een anamneseformulier. In het anamneseformulier wordt gevraagd naar extra persoonlijke gegevens zoals gewicht, lengte, beroep en burgerlijke staat. Daarnaast worden er een fiks aantal vragen gesteld over uw verwachtingen, uw lichamelijk functioneren, uw geestelijk functioneren, uw medische geschiedenis, uw algemeen welbevinden, uw levensstijl en uw eetgewoonten. De vragen zijn bedoeld om een beeld te krijgen van u als persoon, uw leven en uw huidige gesteldheid, zodat het behandelingstraject hierop kan worden aangepast. Vult u daarom het anamneseformulier zo volledig mogelijk in.

Het anamneseformulier
Het is van belang dat u het anamneseformulier zo volledig en open mogelijk invult. Het anamneseformulier dient namelijk om een goed beeld van u als persoon te vormen waarop vervolgens uw behandeling zal worden gebaseerd. De kruidengeneeskunde is een holistische vorm van behandeling waarbij niet alleen wordt gekeken naar de klacht, maar ook naar het overige functioneren van het lichaam en de geest om u als mens te ondersteunen en te genezen. Dit kan alleen maar als de informatie die u verstrekt volledig en naar waarheid is. Vul bij twijfel liever te veel in dan te weinig of neem tussendoor contact  op zodat we samen kunnen bespreken wat u wel of niet dient te vermelden. Het is ook van belang dat u volledige openheid geeft in uw medicijn en supplement gebruik. Hiermee worden ook de medicijnen bedoeld waarbij u niet direct stilstaat omdat u deze al jarenlang slikt en/ of niet direct het verband ziet met uw huidige klachten. Daarnaast wordt er ook gevraagd naar zelfzorgproducten die u bij de drogist kunt kopen. Ook deze kennen mogelijke interacties met plantaardige middelen en zijn dus belangrijk om te vermelden.

Na het invullen
Wanneer u het anamneseformulier zo volledig mogelijk heeft ingevuld stuurt u deze via e-mail naar mij terug. Op basis hiervan doe ik aanvullend onderzoek naar de behandelingsmogelijkheden. Ook zal ik interacties van kruidengeneeskundige middelen met reguliere mdicatie uitsluiten. Niet alles wat natuurlijk is, is per defnitie ongevaarlijk. Ook planten en kruiden kennen bijwerkingen, interacties en contra-indicaties. Het is daarom zeer belangrijk hier zorgvuldig onderzoek naar te doen en dit kost tijd. Aan de hand van het anamneseformulier en mijn fytotherapeutisch onderzoek zal ik een persoonlijk behandelplan opstellen. U ontvangt uw behandelplan binnen een week na binnenkomst van de verschuldigde kosten a 70 euro voor het eerste consult.

Twijfel?
Bij twijfel na het lezen van uw anamneseformulier zal ik u altijd doorsturen naar een specialist of uw huisarts. Aan deze verwijzing zijn uiteraard geen kosten verbonden. Na een gesprek met de arts en eventueel een passende diagnose kunt u natuurlijk weer bij Herbiatic terecht voor extra informatie en aanvullend (kruidengeneeskundig) advies. Kruidengeneeskunde kan als alternatief voor reguliere geneesmiddelen (kruidengeneeskunde is dan ook onderdeel van de alternatieve geneeswijzen of geneeskunde), als aanvulling op reguliere geneeskunde (kruidengeneeskunde is dan ook onderdeel van de complementaire geneeswijzen of geneeskunde) of als onderdeel van de integratieve geneeskunde (ook wel integrale geneeskunde genoemd) worden genoemd. Zodra u hier behoefte aan heeft kunt u een anamneseformulier aanvragen via e-mail of via het contactformulier.

Ga naar de uitleg van de volgende fase in de behandeling, het behandelplan

2018  Herbiatic: Haal meer uit de natuur