Agenda

April 2018
Z Z M D W D V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste ontwikkelingen. Meld u nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol wetenswaardigheden, tips en trucs.


Ontvang HTML?

 

Herbal E-Coaching


Herbal E-Coaching is een combinatie van kruidengeneeskundig advies en holistische coaching via e-mailconsulten, pdf's/ e-books met persoonlijke educatie en oefeningen en eventueel chatondersteuning. Het begrip Herbal E-Coaching staat voor online kruidengeneeskundige therapie (of met een ander woord online fytotherapie). Kruidengeneeskunde (of dus met een ander woord fytotherapie) is de professionele toepassing van preparaten op plantaardige basis met als doel de gezondheid te bevorderen of te behouden. Naar mijn mening behoren ook producten afkomstig uit de aromatherapie die immers ook een plantaardige basis hebben tot de kruidengeneeskunde. Wilt u hier allereerst meer algemene informatie over? Dat kan! Kijk dan op de pagina waar wordt uitgelegd wat kruidengeneeskunde (of fytotherapie) precies inhoudt of bekijk de pagina waarop uitgelegd wat aromatherapie precies inhoudt en waarom aromatherapie kan worden gezien als onderdeel van de fytotherapie.

Wat is Herbal E-Coaching?
Het begrip Herbal E-Coaching is een nieuw begrip dat ik graag kort uitleg. Herbal staat in dit geval voor kruiden of planten, aangezien de hoofd behandelingsmethode van Herbiatic altijd bestaat uit medicinale kruiden of planten. De kruidengeneeskunde is een holistische vorm van behandelen waarbij niet alleen gekeken wordt naar de klacht, maar ook naar het functioneren van de gehele mens. Een Volg het pad met de stroom mee en leef je leven zoals het komt.kruidengeneeskundig consult of fytotherapie bestaat daarom niet alleen uit advies met betrekking tot het gebruik van medicinale planten, maar ook uit bijvoorbeeld voedingsadviezen en lifestyleadviezen. Eventueel maak ik, vanuit mijn achtergrond als psycholoog, ook gebruik van gerichte psychotherapeutische oefeningen en opdachten. Alles is er op gericht om u het beste uit het leven te laten halen door uw eigen voldoeninggevende levenspad te vinden en te volgen. Om dit te bereiken maak ik gebruik van holistische coaching. Ik geef daarom de voorkeur aan het begrip kruidengeneeskundige coaching (herbal coaching) in plaats van kruidengeneeskundige therapie (of fytotherapie).

De benaming voor de online combinatie van kruidengeneeskundig advies en holistische coaching die Herbiatic biedt is echter niet herbal coaching, maar Herbal E-Coaching. E-Coaching staat voor coaching via en ondersteund door alle mogelijke vormen van ICT en telefoon. Deze manier van coaching is momenteel sterk in opkomst. Herbiatic maakt op dit moment gebruik van e-mailconsulten, instructie pdf's/ e-books en eventueel ondersteunende chat. Daarnaast zijn wij nog steeds nieuwe mogelijkheden op het gebied van Herbal E-Coaching aan het verkennen en leren kennen. 

Waarom Herbal E-Coaching?
Ik kies voor Herbal E-Coaching (in plaats van face-to-face Alleen 's avonds op het Sneekermeer; vrijheidbehandeling) vanwege een aantal redenen. Uit onderzoek naar E-health (de naam voor reguliere geneeskundige behandeling op afstand) blijkt dat het de toegang tot de zorg vergroot, de kosten verlaagd en door de relatieve anonimiteit ook vaak de drempel verlaagd. Het aanbieden van laagdrempelig, maar professioneel en veilig advies voor een betaalbare prijs is 1 van de doelen van Herbiatic. Daarnaast biedt E-Coaching vrijheid en gemak voor de cliënt. Mijn clienten hoeven niet op een bepaald moment bij mij te zijn en hoeven niet naar mij toe te reizen. Zij kunnen mij wel op hun eigen tempo dag en nacht mailen om hun verhaal kwijt te kunnen of hun vragen te stellen. Hierdoor is E-Coaching ook erg doelgericht. Er wordt op een transparante manier snel naar de kern toegewerkt en overgegaan tot behandeling.

Onderdelen van het Herbal E-coachingstraject
Het Herbal E-Coachings traject dat Herbiatic aanbiedt bestaat uit verschillende onderdelen. Meer informatie hierover kunt u vinden onder:

Voor meer informatie over Herbal E-Coaching kunt u ons altijd mailen. Wij sturen u dan een uitgebreide folder in pdf toe. Als u na het lezen van deze folder nog vragen heeft, kunt u deze natuurlijk stellen.

2018  Herbiatic: Haal meer uit de natuur