Filosofie

Agenda

April 2018
Z Z M D W D V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste ontwikkelingen. Meld u nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol wetenswaardigheden, tips en trucs.


Ontvang HTML?

 

Wie

Ruby van den Heuvel zoekt zeekraal op het strand in Terschelling
Op deze webpagina wil ik mezelf -de drijvende kracht achter Herbiatic- graag voorstellen. Mijn naam is Ruby van den Heuvel. Ik ben overtuigd van de kracht van de natuur! En daarmee bedoel ik niet alleen de kracht van natuurverschijnselen, zoals een krachtige herfststorm die bomen met wortel en al uit de grond rukt of het uitdijen van de rivieren na heftige regenval. Ook deze verschijnselen vind ik zeer interessant, maar ik bedoel vooral de kracht die de natuur heeft op ons zelf, op ons lichaam en onze psyche.

De kracht van de natuur, op zowel het lichaam als de psyche, is voor mij iedere keer weer fascinerend, verrassend en inspirerend. Ik vind echter dat we hier in de huidige maatschappij te weinig gebruik van maken. Het gebruiken van onze omringende natuur voor het gezond worden en blijven van lichaam en geest probeer ik daarom, mede door middel van Herbiatic, uit te dragen en bekender te maken.

Opleiding
De natuur kan zowel het lichaam als de geest genezen. Door de combinatie van gebeurtenissen en ervaringen uit mijn leven en opleidingen die ik heb gevolgd, ben ik me hier zeer bewust van geworden. Mijn belangrijkste opleidingen in dit kader zijn:

Ruy van den Heuvel zoekt bij laag water eetbaar zeewier in de OosterscheldeVerder heb ik de nodige aanvullende cursussen en workshops op het gebied van kruidengeneeskunde (fytotherapie), wildcrafting, aromatherapie, voedingskunde, coaching en psychologie gevolgd. Op mijn LinkedIn-account vindt u een volledig overzicht van gevolgde opleidingen, cursussen en workshops.

Van passie naar werk
Ik ben overtuigd van de kracht van de natuur. Ik ben dan ook dagelijks bezig met zowel de theoretische als de praktische kant van de kruidengeneeskunde en de psychologie. Ook volg ik kritisch de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op dit gebied. Dit doe ik voor Herbiatic, maar natuurlijk ook voor mijn eigen ontwikkeling als mens.

Naast mijn werk voor Herbiatic ben ik ook cursusontwikkelaar en docent op het gebied van kruidengeneeskunde, apitherapie, voeding, psychologie en coaching bij een aantal andere opleidingsinstituten in Nederland. Ik ben als docent gecertificeerd door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) en geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

2018  Herbiatic: Haal meer uit de natuur