Filosofie

Agenda

April 2018
Z Z M D W D V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste ontwikkelingen. Meld u nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol wetenswaardigheden, tips en trucs.


Ontvang HTML?

 

Filosofie

ontspannen wandelen in de natuur; genieten en gelijktijdig oogsten van eetbare en medicinale plantenOnze filosofie kort samengevat: Haal meer uit de natuur… De natuur is belangrijk voor onze gezondheid. De natuur bezit een enorme kracht en kan ons lichamelijk en psychisch zowel gezond houden als genezen. Voor ons in de huidige maatschappij is het daarom belangrijk dat we net als onze voorvaderen deze kracht van de natuur weer zelf gaan ervaren en gebruiken. Dit is wat Herbiatic op verschillende manieren -namelijk door kruidengeneeskundig advies in de vorm van herbal e-coaching en advies op maat, workshops, (korte) cursussen en lezingen, wildcrafting- en kruidenwandelingen en een kleine webshop- probeert uit te dragen.

Ontspannend en rustgevend
De natuur heeft een rustgevend en ontspannend effect op ons mensen. Of dit nu komt doordat we de natuur mooi vinden, door de groene kleur, door de frisse buitenlucht, door de simpele zichzelf herhalende structuur of door een combinatie van dit alles... Hoe dit komt is nog niet precies bekend. Maar dat het zo is, is zeker. Er zijn inmiddels meer dan honderd verschillende wetenschappelijke studies uitgevoerd die allen in deze richting wijzen en aantonen dat mensen die in een groene omgeving wonen en veel buiten zijn zich beter en gezonder voelen. Ook doen zij minder beroep op de gezondheidszorg dan mensen die weinig groen in hun leefomgeving hebben. Het simpelweg 'zijn' in de natuur heeft dus al een positief effect op ons lichaam en vooral onze geest. En dit is niet de enige kracht van de natuur…

Voeding
De natuur biedt ons een enorm aantal aan eetbare planten die een goed voedingsalternatief vormen voor het groente en fruit uit de winkel. Eetbare wilde planten zitten boordevol vitaminen en mineralen. Wilde planten hebben over het algemeen een hogere voedingswaarde en meer voedingsstoffen dan reguliere groente en fruit. Bovendien bevatten ze stoffen die allerlei processen in ons lichaam kunnen ondersteunen, zoals een verscheidenheid aan antibacteriele en antivirale stoffen, bitterstoffen die de spijsvertering ondersteunen en antioxidanten die helpen om vrije radicalen af te vangen en veroudering tegen te gaan. Daarnaast zijn wilde eetbare planten niet behandeld met chemische bestrijdingsmiddelen en zijn ze niet genetisch gemanipuleerd.

Medicinaal
Daarnaast zit de natuur bomvol medicinale krachten en kunnen we een groot aantal planten zowel inwendig als uitwendig gebruiken om gezond te worden of te blijven. De kruidengeneeskundige/ fytotherapie maakt hier nog steeds dankbaar gebruik van. Tot ver in de negentiende eeuw waren bijna alle medicijnen die de mens tot zijn beschikking had van plantaardige oorsprong. Ook tegenwoordig is nog een groot deel van de reguliere medicijnen afkomstig van planten of van planten afgeleide stoffen. Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken tonen ook aan dat bepaalde plantaardige middelen even goed werken (of zelfs effectiever) als reguliere synthetische medicijnen en bovendien veel minder bijwerkingen hebben ook. Gebruik maken van de natuur door het inzetten van plantaardige en kruidengeneeskundige middelen is in tegenstelling tot wat de farmaceutische industrie vaak zegt dus nog steeds hard nodig!

Uitsplitsing
De filosofie van Herbiatic kan verder worden uitgesplitst in de 3 w’s:

2018  Herbiatic: Haal meer uit de natuur