Allergiën en Voedingsintoleranties


Allergiën en voedingsintoleranties kunnen - indien ze niet tijdig worden opgemerkt - het leven sterk negatief beinvloeden. Steeds vaker zie en hoor ik mensen waarbij hun klachten veroorzaakt worden door onopgemerkte allergiën of voedingsintoleranties. Zelfs ook wanneer medische controles (bijvoorbeeld bloedonderzoek of priktesten) negatief zijn. 

Bekende inhalatieallergien zijn bijvoorbeeld gras (hooikoorts), berk, bijvoet en huisdieren. Bekende voedingsintoleranties zijn bijvoorbeeld gluten, melkeiwit, lactose (melksuiker), noten, chemische kleurstoffen of chemische emulgatoren. Met name luchtwegproblemen, vermoeidheidsklachten, huidklachten, spijsverteringsklachten en zelfs overgewicht kunnen door allergiën en voedingsintolerantis worden veroorzaakt.

Specialisatie
Helaas heb ik zelf ook de nodige ervaring met allergieën en voedingsintoleranties. Ik heb hier jarenlang niet vanaf geweten, zodat het van kwaad naar erger kon gaan. Gelukkig heb ik met veel inspanning de boel onder controle weten te krijgen, maar dit is niet makkelijk. Vandaar dat ik ook extra alert ben geworden op allergieën en voedingsintoleranties bij anderen. Natuurlijk heb ik mij hier ook theoretisch verder in verdiept.

In mijn behandelingen, bijvoorbeeld door middel van Herbal E-Coaching, begeleid mensen tot het vinden van de triggers die hun klachten veroorzaken. Ook geef ik tips om deze triggers te vermijden en hier beter mee leren om te gaan. De meeste klachten kunnen op een natuurlijke manier - door middel van de kruidengeneeskunde, de aromatherapie of het gebruik van supplementen - worden behandeld of worden verminderd. Zo nodig biedt ik ook mentale coaching om de situatie te leren accepteren en deze dragelijk te maken.

2018  Herbiatic: Haal meer uit de natuur